Bakan Kirişci: “Evleri tahliye edilen ailelere 3 bin TL ödeme yapılacak”

Bakan Kirişci: “Evleri tahliye edilen ailelere 3 bin TL ödeme yapılacak”

Bakan Kirişci: “Evleri tahliye edilen ailelere 3 bin TL ödeme yapılacak”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris yangınında evleri tahliye edilen ailelere 3 bin TL ödeme gerçekleştirildiğini açıkladı.
Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını devam ederken bölgede oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin de katıldığı toplantıda yangına ilişkin sayılar paylaşıldı. 61 hava aracının yangına müdahale ettiği ifade edilirken, bin 12’si orman işçisi olmak üzere 3 bin 214 personelin de sahada olduğu belirtildi. Sahada 730 aracın da yer aldığı açıklandı.
Yangın bölgesinde yarın sabah saatlerinde rüzgarın 60-70 km hızla esmesini beklediklerini söyleyen Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, yangınla birlikte rüzgar hızının daha da yükselebileceğini ifade ederek, “Bu arazide fırtına oluşturacak neredeyse. Yarın öğleye kalmadan yangını kontrol altına almak istiyoruz. Yangını İçmeler’e ulaşmadan durdurmak için ekipleri yerleştirdik” dedi.

Evi tahliye edilen ailelere 3 bin TL yardım
131 hane ve 435 kişinin tahliye edildiğini söyleyen Bakan Kirişci, “Temennimiz yarın bu yangının neticelenmesi. Rüzgar olmasa daha iyi olurdu ama ümitsiz değiliz. Çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Evleri tahliye edilen ailelere 3’er bin TL ödeme gerçekleştiriliyor” diye konuştu.


Yurt Dünya 23.06.2022 22:53:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Doktor önerisi olmadan serum taktırılmamalı

2

Adana'da 15 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

3

Kahramanmaraş'ta silah kaçakçılığı operasyonunda yakalanan 1 zanlı tutuklandı

4

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüpheli tutuklandı

5

Yeşilay, Akseki'de anaokulu öğrencilerine yönelik sağlıklı yaşam etkinliği düzenledi

6

Osmaniye’de 4 dakika arayla iki deprem

7

Isparta'da uyuşturucu operasyonlarında 2 zanlı yakalandı

8

Isparta'da firari hükümlü yakalandı

9

Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, Kahramanmaraş'ta STK temsilcileri ve gençlerle buluştu

10

Alanyaspor, Fatih Karagümrük maçı hazırlıklarına başladı