Bakan Selçuk, kadınlara seçme seçilme hakkının verilişinin 86. yıl dönümünde Anıtkabir’i ziyaret etti

Bakan Selçuk, kadınlara seçme seçilme hakkının verilişinin 86. yıl dönümünde Anıtkabir’i ziyaret etti

Bakan Selçuk, kadınlara seçme seçilme hakkının verilişinin 86. yıl dönümünde Anıtkabir’i ziyaret etti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 86. yıl dönümü sebebi ile Anıtkabir’i ziyaret ederek düzenlenen törene katıldı.
Bakan Selçuk ve beraberindeki heyet Atatürk’ün Mozolesi’ne çelenk bıraktı. Molozeye çelenk konulmasının ardından, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Bakan Selçuk, Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:
"Aziz Atatürk,
Bugün kadınlarımızın 5 Aralık 1934 tarihinde seçme ve seçilme hakkının elde edilmesinin 86. yıl dönümü münasebeti ile huzurunuzdayız. Dünyadaki pek çok devletten önce, ülkemizdeki kadınların demokratik haklarını ve özgürlüklerini ilerletmeye yönelik öncü adımların atılmış olması bizler için tarihi bir gurur vesilesidir. Elde ettiğimiz bütün bu hak ve kazanımlar, büyük ve güçlü Türkiye vizyonumuzun yapı taşlarını oluşturuyor. Bu doğrultuda, kadınlarımız; eğitimden sağlığa, sanattan spora, bürokrasiden siyasete, basından sivil toplum kuruluşlarına kadar hayatın her alanında, tüm karar alma mekanizmalarında daha etkin roller alarak, ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için azimle çalışıyor.
Cumhurbaşkanı’mız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, 2023 hedeflerine doğru yürürken; kadına yönelik her türlü ayrımcılıklarla mücadele edecek, toplumsal adaleti pekiştirecek sosyal politikalar ve hizmetleri önceliyoruz. Sağlam aile yapımızdan, milli ve manevi değerlerimizden ödün vermeden, gelecek nesillere daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Milli Mücadele yıllarında, Kurtuluş Savaşı’nda ön saflarda yer alan kahraman kadınlarımızın açtığı yolda, her hal ve şartta milli iradenin yanında yer alarak demokrasimize ve haklarımıza aynı cesaretle sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, Zat-ı Aliniz başta olmak üzere bu aziz vatanı bizlere emanet eden şehit ve gazilerimizi saygıyla ve şükranla yad ediyorum."


Güncel 7.12.2020 13:11:43 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi