`Bakkal amca perişan durumda`

`Bakkal amca perişan durumda`

Osmaniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çapar, esnaf ve sanatkarın ekonominin dinamosu olduğunu belirterek, "Alış veriş merkezleri esnafımızın belini bükmekte. Haksız rekabetler, fiyat indirimleri küçük esnafımızı sıkıntıya sokmakta ve bakkal amca perişan bir durumda." dedi. 

AVM`LER ESNAFIN BELİNİ BÜKTÜ

30 Mart`ta yapılacak olan Yerel seçimlerin esnaflar üzerindeki etkileri konusunda değerlendirmelerde bulunan Çapar, seçim havasının esnaflar üzerinde herhangi bir farklılık yaratmadığını söyledi. Seçim sürecinde yapılan mitingler için dışarıdan gelenlerin esnaflardan ufak tefek alışverişlerde bulunmakta olduğunu ancak bu harcamaların tam manasıyla esnafı tatmin etmediğini kaydeden Çapar, "Seçim atmosferi esnaflarımız üzerinde ekonomik yönden bir artısı olmamakta. Diğer yandan AVM`ler esnafımızın belini bükmekte. Haksız rekabetler, fiyat indirimleri küçük esnafımızı sıkıntıya sokmakta ve bakkal amca perişan bir durumda. Alışveriş merkezlerinin şehrin dışarı kısımlarında olması esnaflarımız için daha iyi olacağını düşünüyorum. Esnaf şükürlüdür, sabahleyin besmeleyle işyerini açar, akşam şükürlü olarak kapatır" dedi.

 `BÖYLE GELDİ BÖYLE GİDER` MANTIĞINDAN KURTULUNMALI 

 Esnaf ve sanatkarlara akşam saatlerinde de işyerlerini açık tutmalarını isteyen Çapar, "Eski usulleri bırakıp yeni usullere dönsünler. Dükkanlarını, vitrinlerini daha güzel müşteriyi cazim edecek bir hale getirsinler. Böyle geldi, böyle gider diyen esnafım sıkıntıdan kurtulamaz." şeklinde konuştu. Alışveriş yapan vatandaşın seçim için bunu yapmadığını, kaydeden Mehmet Çapar, "Seçimler sadece millete bir coşku vermekte. Siyasi parti arabaların kendilere has şarkılar ve marşların söyleyerek dolaşması sokakları şenlendirmekte, yoksa seçimin esnaf üzerinde herhangi bir etkisi yok." dedi.

ESNAFIN SIKINTISI BÜYÜK!

Alışverişte sıcak paranın önemli olduğunu vurgulayan Çapar, "Nakit olduğu zaman esnaf aldığını sattığını günün şartlarına göre daha güzel geliştirir. Evine alın teri göz nuru ile ekmek götürür ve bundan bizlerde sevinç duyarız. Ama şuanda biraz faizlerde yükseldi ve esnaf bu konuda rahatsız durumda. Emeklilerimize verilen ücret çok az, bir evi geçindirebilecek miktarda değil. Emekli olup da çalışanlardan `Sen emeklisin, çalışıyorsun` diye maaşlarından kesilmekte. Yani bir koyundan iki post alınıyor gibi. Bir merdiven altında yeşillik satan veya küçük bir bir işletmeci olan esnafımız hem vergisini veriyor hem de az bir paradan katkı payı vermekte. Biz bunun kaldırılmasını istiyoruz. Esnafım bir de çocuk okutuyorsa evi de kiradaysa geçinecek durumu kalmıyor. Sıkıntımız büyük." diye konuştu.

 ESNAF, ESİL, DOĞRU VE DÜRÜSTTÜR

 Kredi kartlarıyla ilgili düzenleme sonrası esnafın elinin biraz nakit para gördüğünü belirten Çapar şöyle dedi: "Vatandaş tıraş oluyor, gidip kredi kartından çektiriyor. Bu nedenle kredi kartları ile ilgili bazı düzenlemeler esnaflarımız açısından iyi oldu. Her şey kredi kartıyla değil, sıcak parayla olsun. Vatandaşımız kredi kartıyla sanki onu hiç ödemeyecekmiş gibi harcama yapıyor,  esnafımızda sıcak para girmediği için mağdur olmakta. Bütün esnaf sanatkar ahilik kültürünü bağrına almış, asil insanlardır; doğrudur dürüsttür. Bu nedenle esnaflarımızın daha çok kazanmasını isteriz.  Bütün esnaf sanatkar kardeşlerime hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum. Tavsiyem, sabah erken saatlerde dükkanlarını açıp, en azından yatsı namazı vaktine kadar açık tutsunlar."

Haber:İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Güncel 25.10.2016 04:57:44 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME - Adana'da dağda mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

2

Adana'da dağda mahsur kalan 3 kişi için kurtarma çalışması başlatıldı

3

Hatay'da 90 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

4

Kahramanmaraş merkezli tefecilik operasyonunda 17 şüpheli tutuklandı

5

Saimbeyli'de "Dünya İnsan Hakları Günü" programı düzenlendi

6

Bozyazı'da naat yazma ve okuma yarışması düzenlendi

7

Koçfinans 30 yaşında

8

Kepez Belediyesince emekli personele yönelik program düzenlendi

9

Salon Hokeyi Kadınlar Süper Lig maçları Alanya'da yapıldı

10

Arçelik çalışanları Perakende Günü'nde sahada tüketicilerle buluştu