Balığa rağbet arttı

Balığa rağbet arttı

Balığa rağbet arttı

Et ve tavuk fiyatlarında yaşanan artış vatandaşları balığa yöneltti. Elazığ Kapalı Çarşı’da hamsinin kilosu 25, istavritin 20 ve mezgitin kilosu 40 liradan alıcı buluyor.
Yeni sezonun başlaması ile birlikte balık türleri tarihi Elazığ Kapalı Çarşı tezgahlarındaki yerini aldı. Özelikle kırmızı et ve tavuk fiyatlarındaki artış vatandaşları balığa yönlendirdi. Elazığ Kapalı Çarşı’da tezgahlardaki balık bolluğu fiyatlara yansıdı. Tarihi çarşıda hamsinin kilosu 25 liradan, mezgit 40 liradan ve istavrit 20 liradan satışa sunuluyor. Vatandaş fiyatlardan memnunken, esnaf havaların soğumasıyla fiyatların daha da düşeceğini belirtti.
Balık fiyatlarının düştüğünü belirten Kapalı Çarşı esnaflarından Mithat Yılmaz, "Bu aralar balıklarda biraz düşüş var. Şu anda hem istavrit hem hamsi bol geldiğinden dolayı fiyatlar 35-40 lirayken, şu an istavriti 20 liraya, hamsiyi de 23 liraya satıyoruz. Şu an yoğunluk var memnunuz. İnşallah havaların soğumasıyla biraz daha artar. Hamsi ve istavrit ucuz olduğundan dolayı en çok rağbet gören iki balık çeşidi bunlar" dedi.
50 yıldan fazla süredir balıkçılık yaptığını ifade eden Kapalı Çarşı esnaflarından Celal Balıbey ise, "Balık fiyatları et fiyatlarına nazaran oldukça uygun. Vatandaşın balığa rağbeti çok. Hamsi fiyatı 20-25 lira arasında satılıyor. İstavrit 20 liraya satılıyor. Çinakop geçen sene 60-70 liraydı, bu sene 45 liraya satıyoruz. Mezgiti 40 liradan satıyoruz, geçen sene 50-60 liraydı. Vatandaşın ivmesi, talebi balığa oldukça yüksek. Buradan balık tüketmeyen tüm vatandaşlara balık tüketmelerini, sağlıklı yaşamalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.


Güncel 25.10.2021 23:16:59 0
Anahtar Kelimeler: balığa rağbet arttı

İlginizi Çekebilir

1

6. İstanbul Sanat Fuarı'nda 38 bin ziyaretçi 10 bin eserle buluştu

2

Akiş GYO kurumsal yönetim derecelendirme notunu yükseltti

3

Adana'da kaybolan zihinsel engelli aranıyor

4

Dörtyol Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesinden cami inşaatına destek

5

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

6

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

7

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

8

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

9

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

10

Futbol: Trendyol 1. Lig