Bandırma Belediyesi odalarla işbirliği imzaladı

Bandırma Belediyesi odalarla işbirliği imzaladı

Bandırma Belediyesi odalarla işbirliği imzaladı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde “Sağlıklı ve Sürdürülebilir Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel, Tarihi ve Doğal Çevre Değerlerinin Korunarak Geliştirilmesi İçin Ortak Denetim ve Teknik İş Birliği Protokolü” imzalandı..
Protokol çerçevesinde kamu yararını esas alan, sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma faaliyeti için gerekli olan mimarlık, mühendislik ve şehir planlama ile halk sağlığının, tarihi, kültürel, doğal, tarımsal ve ekolojik değerlerinin korunması, her türlü afetlere hazırlık ve risk yönetimi faaliyetlerinde karşılıklı dayanışma içerisinde hizmet birliğinin oluşturulması hedefleniyor.
Protokol imza programında konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Tolga Tosun; “halkımızın takdiriyle seçildiğimiz günden bu yana şehrimizi ortak akılla yönetmeyi ilke edinerek çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bandırma’nın gelişimi adına hizmetler üretirken kentimizde yer alan meslek odalarından görüş alıyor, ortak çalışmalarda bulunuyoruz. Yerel yönetimlerin en önemli görevleri kent yaşamı içerisinde sürdürülebilir, sağlıklı, modern kent hayatını oluşturmaktır. Bugün imzaladığımız protokolle özellikle aktif fay hatları üzerinde yer alan şehrimizde depreme dayanıklı, çevre dostu, enerji verimliliği yüksek, kent hayatına ve dokusuna katkı sunacak yapıların oluşması adına nasıl çalışmalar yapılabilir bunun üzerine bilgi akışını sağlayacağız, kamu ve odalarımızın bağını güçlendireceğiz. Doğa dostu, tarihi ve kültürel dokusuna sahip çıkan, daha güzel bir Bandırma için bu ortak çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Bilimin, bilginin ve ortak aklın çıktısı olan bu protokolde emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.
Protokol imza programında hazır bulunan oda temsilcileri de ortak görüşle çevre belediyeler için de örnek teşkil edecek olan bu akademik hizmet protokolünde katkıları bulunan başta Belediye Başkanı Tolga Tosun, Belediye İmar Komisyonu’na ve Belediye Meclis Üyelerine teşekkürlerini ilettiler.


Güncel 24.11.2022 09:59:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı