Bandırmalılar günü coşkuyla kutlandı

Bandırmalılar günü coşkuyla kutlandı

Bandırmalılar günü coşkuyla kutlandı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırmaspor Taraftarlar Derneği tarafından her sene 10 Mayıs’ta geleneksel olarak düzenlenen "10.5 Bandırmalılar Gününü" kutlandı.
Bandırma Cumhuriyet Meydanı Mendirek ve sahil şeridinde toplanan binlerce kişi, Bandırmaspor’un kuruluş tarihi olan 1965 yılı nedeniyle saat 22.30’da aynı anda 1965 adet meşale yaktılar. Sahil boyunda gerçekleşen kutlamalar sonrasında taraftarlar tezahüratlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Kutlamalar olaysız bir şekilde dağıldı.
2010 yılında ilk kez Bandırmaspor taraftarlarınca kutlanan “10 Mayıs Dünya Bandırmalılar Günü” bu sene de coşkuyla kutlandı. Bandırma Belediyesi tarafından Sahil Bandı’nda organize edilen etkinliğe binlerce Bandırmalı bayraklar, atkılar ve meşalelerle akın etti. Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un ilk meşaleyi ateşlemesinin ardından 1965 meşale ile saat tam 10,5’ta gece aydınlandı.
Sahil Bandında yakılan meşalelerden sonra Cumhuriyet Meydanı’na tezahürat atarak yürüyüş yapıldı. Kutlamalar olaysız bir şekilde dağıldı.


Yurt Dünya 11.05.2023 01:58:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan Yüzyılın Konut Projesi'ne ilişkin açıklama: (1)

2

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Burdur'da konuştu:

3

Depremde hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerin ismi kuş evlerinde yaşatılacak

4

Kanser hastası yedek subay Serik'te hayatını kaybetti

5

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüpheli tutuklandı

6

"Elmacı Dede" Hatay'dan aldığı mandalinaları Mehmetçiğe ulaştırdı

7

Jeep SUV modeli Compass'ın üretimine başladı

8

Isparta'da 35 yıldır aynı camide görev yapan imam gönüllere dokunuyor

9

Bakan Ersoy, Antalya-Alanya Doğu Çevre Yolu ve Demirtaş Kavşağı'nın açılışında konuştu:

10

Antalya'da oteller yılbaşına hazır