Bangladeş’e Atatürk büstü dikiliyor

Bangladeş’e Atatürk büstü dikiliyor

Bangladeş’e Atatürk büstü dikiliyor

Bangladeş’in başkenti Dakka’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yıl dönümü nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünün inşası başladı.
Bangladeş’in başkenti Dakka’da bulunan şehrin en önemli ve kalabalık caddelerinden olan Kemal Atatürk Caddesi’nde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yıl dönümü nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünün inşası başladı. Türkiye Dakka Büyükelçiliği tarafından başlatılan projenin açılışına elçilik yetkilileri katılırken, çalışmalar en kısa sürede tamamlanacağı belirtildi. Ankara’dan gönderilen büstün şimdilik Dakka Büyükelçiliğinde bulunduğu aktaran yetkililer, kısa sürede inşaat çalışmaları tamamlandığında büstün Kemal Atatürk Caddesi’ndeki yerini alacağını ifade etti.
İki ülke arasında imzalanan anlaşmaya göre Bangladeş’in kurucusu olarak bilinen Cumhurbaşkanı Sheikh Mujibur Rahman’ın büstü de eşzamanlı olarak Ankara’da dikilecek.


Güncel 30.10.2020 00:26:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da park halindeki otomobilde çıkan yangın söndürüldü

2

Hatayspor, 4 futbolcuyu daha transfer etti

3

Adana'da dereye düşen otomobil sürücüsü yaralandı

4

Adana'da işçileri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 13 kişi yaralandı

5

Mersin'de minibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu 1'i ağır 13 kişi yaralandı

6

Kaş-Demre kara yolunda dolu ulaşımı aksattı

7

Osmaniye’de işçi taşıyan servis minibüsü otoyolda alev alev yandı

8

Alanyaspor, Eyüpspor maçının hazırlıklarına başladı

9

Atatürk'ün Silifke'ye gelişinin 101. yıl dönümü törenle kutlandı

10

İstikbal yeni sezon koleksiyonlarını İstanbul Mobilya Fuarı'nda sergiliyor