BANÜ’den bir ilk

BANÜ’den bir ilk

BANÜ’den bir ilk

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öncülüğünde başlatılan "Yaparak Öğrenme ve Oyunlaştırma Metodu İle Girişimcilik Eğitimi" yaygınlaşıyor
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Selva Staub yürütücülüğünde ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin (BANÜ-TTO) katkılarıyla "Yaparak Öğrenme ve Oyunlaştırma Metodu" ile “Girişimcilik Eğitimi” projesi hayata geçiriliyor.
Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği desteği ile gerçekleşen proje kapsamında, ilk olarak Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in de iştirakleriyle bir çalıştay gerçekleştirildi. Calıştayda proje yürütücüsü Doç. Dr. Selva Staub tarafından, çeşitli üniversitelerden programa dahil olan akademisyenlere “Yaparak Öğrenme ve Oyunlaştırma” metoduyla girişimcilik eğitimi verildi.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin yanı sıra Balıkesir Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Muş Alpaslan Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulunu temsilen akademisyenlerin yer aldığı çalıştayda “Girişimcilik Eğitimi Eğitmen Sertifikası” almaya hak kazanan akademisyenler, sonrasında aynı programı sırasıyla kendi üniversitelerindeki öğrencilere uyguladılar.
Pandemi nedeniyle online olarak devam eden programda online ortamda yaparak öğrenme ve oyunlaştırma metodu kullanıldı. 9-10-11 Nisan 2021 tarihlerinde gerçekleşen online eğitim programına Türkiye’nin dört bir tarafından pek çok akademisyen ile öğrenciden oluşan 250 kişi katılım gösterdi.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Girişimcilik Eğitimi” projesine öncülük etmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, hem yaparak öğrenme ve oyunlaştırma metodunun uygulanması hem de girişimcilikte ekosisteme olan katkıları ile özgün bir model olan ve ilk etabı tamamlanan “Girişimcilik Eğitimi” projesinin diğer etaplarına da Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak desteklerinin devam edeceğini söyledi.
Girişimcilerin özelliklerini geliştirmeyi ve nitelikli girişimci sayısını arttırmayı hedefleyen proje; sekiz modülde 200’e yakın oyunlaştırılmış aktiviteyi kapsıyor. Projenin ilerleyen süreçlerde daha çok sayıda üniversite, kurum ve kuruluşun katılımıyla hem yurtiçi hem de yurtdışında sürdürülmesi planlanıyor.


Güncel 21.04.2021 12:27:01 0
Anahtar Kelimeler: banü’den bir ilk

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta sabun imalathanesinde çıkan yangın söndürüldü

2

Huawei Radyolink Endüstri Forumu'nda 5.5G'nin temelleri müzakere edildi

3

Mersin'de iki meslek liseli, enkazda titreşim algılayan taşınabilir cihaz tasarladı

4

Adana'da boğazına yabancı cisim kaçan öğrenciyi öğretmeni kurtardı

5

Adana'da silahla yanlışlıkla vurduğu kadını öldürdüğü öne sürülen zanlı yakalandı

6

Adana'da iki motosiklet çarpıştı, 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

7

Burdur'da şarampole devrilen motosikletin sürücüsü öldü

8

Adana'da av tüfeğiyle 1 kişiyi öldüren, 1 kişiyi yaralayan zanlı tutuklandı

9

Yazılım şirketi kuran girişimci, yapay zeka destekli uygulamasıyla yurt dışına açıldı

10

Antalya'da silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı