Barış Pınarı bölgesi yeşillendiriliyor

Barış Pınarı bölgesi yeşillendiriliyor

Barış Pınarı bölgesi yeşillendiriliyor

Barış Pınarı bölgesinde başlatılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ana caddelere 100 adet palmiye ağacı ile çok sayıda çam servi ağacı dikildi.
Barış Pınarı Harekatı ile sosyal ve ekonomik hayatın yanında yaşam alanlarının da yeniden şekillendiği Telabyad’da, Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) tarafından başlatılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ana caddelere 100 adet palmiye ağacı ile çok sayıda çam servi ağacı dikildi. SUDKOM, Çevre ve Şehircilik Koordinatörlüğü destek ve danışmanlığında, Telabyad Mahalli Meclisi belediyecilik hizmet biriminin çalışmalarıyla belirlenen alanlara, Türkiye’den temin edilen 100 adet 7 metre boyunda palmiye ağacı ile çok sayıda çam servi ve farklı ağaç türlerinin dikimi gerçekleştirildi.
Bölgedeki ağaçlandırma faaliyetlerine iştirak eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ile ülke genelinde başlatılan ağaçlandırma faaliyetlerini, Barış Pınarı Bölgesinde de başlattıklarını ifade ederek, bölgeye dikilen ağaçların sulama ve bakımının aksatılmamasını istedi.
Telabyad’ı yemyeşil bir şehir haline getirmeyi amaçlayan çalışmalar kapsamında, Türkiye’den tırlarla götürülen yetişkin ağaçlar, vinç yardımıyla taşınarak daha önceden hazırlanmış alanlara yerleştirildi.


Güncel 13.11.2020 14:43:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Vodafone 5G yolunda fiber omurgasını yapay zekayla güçlendiriyor

2

Koçtaş "Yapay Zeka Usta Influencer" projesini hayata geçirdi

3

Dyson yeni robot süpürgesi "SpotScrub Ai"yi tanıttı

4

Antakya'da 1909 uyuşturucu hap ele geçirildi

5

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan kurtarıldıktan sonra protezle ayağa kalkan Tuğba yeşil sahada moral buldu

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede kadın, terzilik yaparak engelli babası, oğlu ve 3 kardeşine bakıyor

8

Yemeksepeti'nden GSYH'ye 3 milyar avroyu aşan katkı

9

Isparta'da geri dönüşüm atölyesinde ürün sayısı 10 bini aştı

10

Mersin'in beyaza bürünen Sertavul Yaylası tatildeki çocukları ağırlıyor