Barış Pınarı Harekatı’nın yıldönümünde bölge huzura kavuştu

Barış Pınarı Harekatı’nın yıldönümünde bölge huzura kavuştu

Barış Pınarı Harekatı’nın yıldönümünde bölge huzura kavuştu

Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG terör örgütüne yönelik düzenlenen Barış Pınarı Harekatı’nın birinci yıldönümünde halk huzura kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
Türk askeri ile Suriye Milli Ordusu’nun Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG terör örgütüne yönelik düzenlediği Barış Pınarı Harekatı’nın üzerinden bir yıl geçti. Terörün zulmünden kurtarılan bölge halkı, bir yıldır huzur içinde yaşıyor. Sokaklarının güven ve huzura kavuştuğu Telabyad kenti, Akçakale Gümrük Kapısı’nın da faaliyete girmesiyle altın çağını yaşıyor. Türkiye ile ticareti gelişen kette yaşam standardı da yükseldi.

"Türk askerine teşekkür ediyoruz"
Harekatın ardından güven içerisinde yaşadıklarını söyleyen Muhammed Yasin, “Bugün harekatın birinci yıldönümü. Şimdi Telabyad çok iyi durumda, Türkiye ve askerlerine çok teşekkür ediyorum, Suriye Milli Orduya da teşekkür ediyorum. Bir daha burada savaş olmayacak. YPG terör örgütü artık bitti. İnşallah diğer yerleri de alırız” diye konuştu.


Güncel 9.10.2020 17:00:02 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da depremde hasar alan tarihi Yenişehir Cami ibadete tekrar açıldı

2

Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

3

Isparta’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

4

GÜNCELLEME - Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

5

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

6

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

7

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

8

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi

9

Hatay'da hayırsever iş insanının desteğiyle yaptırılan okul hizmete girdi

10

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kimyonoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı