Baro Başkanı Aktürk: “Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır”

Baro Başkanı Aktürk: “Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır”

Baro Başkanı Aktürk: “Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır”

Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, “Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır” dedi.
Aktürk, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“10 Ocak 1961 yılında 212 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte ilan edilen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün yıl dönümünde, öncelikle ilimizde görev yapan gazetecilerin bu anlamlı gününü kutlarım. Halkımız; gazeteciler sayesinde olaylardan haberdar olabilmekte ve onlar vasıtasıyla düşüncelerini ifade edebilmektedirler.
Gazeteciler; halka haber ulaştırabilmek için çok zor şartlarda görev yapmakta olup bizlere en doğru haberi ulaştırmak adına mesai gözetmeksizin çalışmaktadırlar. Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır.
Günümüzde; doğru ve tarafsız habercilik anlayışı her zamankinden daha önemlidir. Basın kuruluşları ve gazeteciler, darbe girişiminin bastırılmasında ve duyurulmasında da çok önemli bir görev üstlenmişlerdir. İlkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, büyük bir özveriyle çalışan yerel ve ulusal basınımızın değerli üyelerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, sağlık, esenlik ve mutluluklar diliyorum”


Güncel 9.01.2023 21:14:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Türkiye'nin iletim sistemine enerji aktaracak Akkuyu NGS'deki tesise elektrik verildi

2

Adana'da ruhsatsız 53 tabanca ele geçirildi, 2 zanlı tutuklandı

3

Adana'da sahte içki operasyonunda 17 şüpheli yakalandı

4

Paribu CoinMENA'yı satın aldı

5

Bozyazı'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

6

Adana'da kamyonete ve iş yerinin duvarına çarpan otomobildeki çocuk öldü

7

Osmaniye'de 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

8

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada bir kişi yaralandı

9

Osmaniye’de 3 Araç Birbirine Girdi: 2 Ölü, 7 Yaralı

10

Yapı Kredi FRWRD Global 25 Demo Day etkinliği yapıldı