Bartın’daki maden faciasında gözaltındaki şüphelilerden 13’ü adliyede

Bartın’daki maden faciasında gözaltındaki şüphelilerden 13’ü adliyede

Bartın’daki maden faciasında gözaltındaki şüphelilerden 13’ü adliyede

Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen ve 41 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili aralarında müessese müdürünün de bulunduğu 24 şüphelinin adliyeye sevkleri devam ediyor. Şüphelilerden 13’ü emniyetteki işlemlerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Amasra Adliyesi’ne sevk edildi.
TTK’ya ait Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında geçen 14 Ekim günü meydana gelen patlamada 41 maden işçisi hayatını kaybetti, 11 işçi ise yaralanmıştı. Yaşanan patlamanın ardından aralarında TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir’in de yer aldığı 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul’a bulunan bir şüphelinin ise yakınının tedavisine refakatçilik yaptığı gerekçesiyle daha sonra gözaltına alınacağı öğrenildi.
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma doğrultusunda müessese müdürü, müessese müdür yardımcıları, işletme müdürü, şube müdürleri ve vekilleri, işletme başmühendisi, elektrik, maden, makine, emniyet, jeoloji, elektro mekanik mühendisleri, emniyet, sondaj, hazırlık, elektrik ve kartiye şeflerinden oluşan 24 şüphelinin Amasra Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu tamamlandı.
Gözaltında işlemleri tamamlanan 24 şüpheli bu sabah saatlerinden itibaren Amasra Adliyesi’ne sevk edilmeye başlandı. Aralarında Müessese Müdür Yardımcısı ve mühendislerin bulunduğu 13 kişi yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevki gerçekleştirildi.
Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan 242 sayfalık dosyada gözaltındaki şüphelilere ihmaller ve alınması gerekli tedbirlere yönelik sorular soruldu.
Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerin gruplar halinde adliyeye sevk edilmesinin gün içinde devam etmesi bekleniyor.


Yurt Dünya 31.10.2022 13:43:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da güvenlik toplantısı yapıldı

2

Adana'da sulama kanalında boğulan çocuğun cenazesi defnedildi

3

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile OPET arasında "Sillyon Antik Kenti Sponsorluk Protokolü" imzalandı

4

Antalya'da temsili askerlik yapacak engelliler uğurlandı

5

Silifke'de hükümlüler ormancılık faaliyetlerinde görev alacak

6

Kahramanmaraş'ta "Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

7

Belen'de Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi

8

Mersin'de kıyafeti traktör şaftına dolanan kız çocuğu hayatını kaybetti

9

"Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali" 19 Mayıs'ta yapılacak

10

Antalya'da bir otobüs çıkan yangında kullanılamaz hale geldi