Başkale kar altında

Başkale kar altında

Başkale kar altında

Türkiye’nin en yüksek yerleşim yerlerinden olan Van’ın Başkale ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 15 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.
Başkale’de beklenen kar yağışı, bu sabah başladı. İlçe merkezinde kar kalınlığı 5, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreye ulaştı. İlçeye bağlı 6 mahalle ve 9 mezra olmak üzere toplam 15 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesi ekipleri, yolu ulaşıma kapanan mahallelerde karla mücadele çalışması başlattı.
Güne karla uyanan vatandaşlar ise iş yerlerinin önünü temizledi. İlçede esnaflık yapan Hacı İbrahim Aydın, son yıllarda artık karın yağmadığını söyleyerek, "Eskide 1,5 metre kar yağardı. Damları temizlerdik. Yağış da olmazsa ekinler boşa gider, kuraklık olur ve su olmaz" dedi.


Güncel 29.01.2023 12:59:44 0
Anahtar Kelimeler: başkale kar altında

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uzun, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

2

ATB Başkanı Çandır'dan sel ve hortumun tarım alanlarına verdiği zarara ilişkin açıklama

3

Antalya'da evde sağlık ekipleri 120 bin hayata dokundu

4

Ispartalı yazar Silleli, 61 yıldır biriktirdiği binlerce kitabı hediye ediyor

5

Antalya'da bir kişi aracında ölü bulundu

6

Mersin'de kuyumcuyu soyan zanlı tabancayla havaya ateş ederek kaçtı

7

Türkiye'de her 10 tüketiciden 8'i daha akıllı ve enerji verimli cihazlar istiyor

8

Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 30 şüpheli yakalandı

9

Bozyazı ilçesinde dolu etkili oldu

10

Obilet kayak tatili için öne çıkan rotaları paylaştı