Başkan Çelebi: LGS’nin içeriğine ilişkin belirsizlik giderilmelidir

Başkan Çelebi: LGS’nin içeriğine ilişkin belirsizlik giderilmelidir

Başkan Çelebi: LGS’nin içeriğine ilişkin belirsizlik giderilmelidir

Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, LGS sınavının konu içeriklerinin somut ve net bir şekilde açıklanmasını talep ettiklerini açıkladı.
Eğitim Bir-sen Genel merkezi Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurarak LGS konu içeriklerinin somut ve net bir şekilde açıklanmasını talep etti. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Düzce Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Başkanı Ömer Faruk Çelebi, "Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, sınav takvimi gözetilerek Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav (LGS) konu içeriklerinin somut ve net bir şekilde açıklanmasını talep ettik. Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav, 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu henüz yayımlanmamışken, Millî Eğitim Bakanı, katıldığı bir televizyon programında sınavda Türkçe dersinde dil bilgisi konularından soru sorulmayacağını ifade etmiştir. Bakanlığın, eğitim-öğretim yılının başında, öğrencilerin merkezî sınavlarda müfredatın tümünden sorumlu oldukları yönünde kararı bulunmasına rağmen, Sayın Bakanın beyanatı doğrultusunda Bakanlık tarafından herhangi bir resmî açıklama yapılmamış olması, öğrenci, öğretmen ve ebeveynler nezdinde belirsizliğe ve kaygıya neden olmuştur. 2020 yılı YKS sınavında sınav takvimi ve öğrencilerin sorumlu oldukları konularla ilgili değişikliklerin, öğrencilerde meydana getirdiği motivasyon kaybı başta olmak üzere, oluşturduğu olumsuz durum ve kamuoyu tepkisi dikkate alındığında belirsizliğin giderilmemesinin, aynı olumsuz sonuçların 2021 yılında LGS sınavına girecek öğrencilerde de meydana gelmesi ihtimalini artırmaktadır. Bakanlık, LGS konu içeriklerini somut ve net bir şekilde resmî olarak açıklamalıdır” dedi.


Güncel 23.03.2021 09:58:33 0

İlginizi Çekebilir

1

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Çocuk İyilik Merkezi uzuv kaybı yaşayan 161 depremzedeye umut oldu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Ailesini kaybettiği enkazdan 160. saatte kurtarılan Aysima protezle yürümeye başladı

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde hasar gören Balcalı Hastanesi daha modern şekilde hizmet verecek

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremin ardından 2 ayda tamamlanan hastane Hatay'ın sağlık yükünü sırtladı

5

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 80 santimetre çöken İskenderun sahilinin çehresi, modern peyzaj uygulamalarıyla değişti

6

Huawei Watch Ultimate 2'yi tanıttı

7

Isparta Defterdarı Mustafa Erdem, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

8

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

9

TÜROFED Başkanı Yağcı, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Adana'da boşanma aşamasındaki eşini darbedip eşyasına zarar veren zanlı yakalandı