Başkan Ertuğrul Çetin’den Dede Torun Evinde çay eşliğinde sıcak sohbet

Başkan Ertuğrul Çetin’den Dede Torun Evinde çay eşliğinde sıcak sohbet

Başkan Ertuğrul Çetin’den Dede Torun Evinde çay eşliğinde sıcak sohbet

Pandemi nedeniyle uzun bir süredir hizmete kapalı olan Dede Torun Evleri’nin yeniden vatandaşların kullanımına açılması ile birlikte yaşlılar tesislere yoğun ilgi göstermeye başladı.
Bu kapsamda Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, geçmişin değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir rol oynayan Saray Dede Torun Evi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

"Saray Dede-Torun Evimizde mahalle sakinlerimiz ile bir aradaydık"
Dede Torun Evlerinde çocukların dedeleri ile güzel ve faydalı vakit geçirmesine imkan sağladıklarını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, "Saray Dede-Torun Evimizde mahalle sakinlerimiz ile bir aradaydık. Onlar anlattı biz dinledik. Biz anlattık onlar dinledi. Süre yetmedi, başka bir gün yine devam edeceğiz" dedi.
Pursaklar’da hizmet veren Dede-Torun Evleri ile dedeler ve torunlar arasındaki ilişkilerde kuşaklar arası iletişimin güçlendirilmesi amaçlanırken, gelenek ve göreneklerin gelecek kuşaklara birincil ağızdan aktarılması sağlanıyor.


Güncel 27.12.2021 11:40:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da kalorifer kazanının patlaması sonucu yangın çıkan evdeki 3 kişi yaralandı

2

Mersin'de çikolata yedikten sonra rahatsızlanan 10 öğrenciden 7'si taburcu edildi

3

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mersin'de konuştu:

4

"İyilik Korosu" Türkan Şoray ile Mersin'de aynı sahneyi paylaşacak

5

Hatay'da tır dorsesinde 220 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

6

Bozyazı ilçesinde kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

7

Dünya 9-17 Yaş Grupları Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası Antalya'da başladı

8

Hatay'da Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçından depremzede çocuklara etkinlik

9

Akdeniz'de görülen Hint-Pasifik kökenli oluklu yengeçler İskenderun'da inceleniyor

10

Kahramanmaraş'ta lise öğrencilerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tanıtıldı