Başkan Sağel; "Zeytinyağında prim 2,50 TL olmalı"

Başkan Sağel;

Başkan Sağel; "Zeytinyağında prim 2,50 TL olmalı"

Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Sağel açıklanan pamuk primlerinden sonra zeytinyağı primlerine dikkat çekerek, primin 2,50 TL olması gerektiğini ifade etti.
Başkan Sağel yaptığı açıklamada, “Zeytinyağı bizim milli ürünümüzdür. Yaşanan kriz ortamında tüketiciler bu ürün pahalı diyerek, kullanımından vazgeçme noktasına gelebilir. Zeytinyağının sağlığa faydası herkes tarafından bilinmektedir. Bu kadar önemli bir ürünün stratejik ürün olarak kabul edilmesi, her aşamada desteklenmesi gerekmektedir” dedi.
“Bu sene ilk kez sofralık zeytine uygulanacak olan prim önemli ve yerinde bir adım olacaktır” diyerek sözlerini sürdüren Nejat Sağel, “Üreticilerimiz bu seneki zeytin rekoltesinden dolayı kaygı yaşamaktadır. Bildiğiniz üzere zeytinyağına ilk açıklanan prim 40 cent idi. Bugün ki ekonomik koşullarımıza göre üreticinin ihtiyaçlarını karşılayacağı, zarara uğramayacağı bir yıl olması için açıklanması gereken zeytinyağı prim kg/2,50 TL olmalıdır. Ekonomik anlamda yaşanan zorlu süreçte en iyi oluşturulacak zeytinyağı primi talep ettiğimiz şekilde olursa üreticilerimizde memnun kalacaktır" dedi.


Güncel 5.11.2020 12:35:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Gönüllülük Ödülleri" programı düzenlendi

2

Türk Sağlık-Sen Rize Şubesi’nde Hemşehrimiz Süleyman Sarısoy Dönemi Başladı

3

IAEE MECA Konferansı'nda kritik minerallerin enerji dönüşümündeki rolü ele alındı

4

Ormana'ya "en iyi turizm köyü" tabelası takıldı

5

Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

6

Hatay'da minibüsle çarpışan otomobildeki 2 kişi yaralandı

7

Isparta'da 3 kuşak aynı mehter takımında tarihi geleneği yaşatıyor

8

Hatay'da denizde kaybolan balıkçıyı arama çalışmaları devam ediyor

9

Türkiye, yenilenebilir enerji alanında hızlı yol katetti

10

Serebral palsili oğlu için ürettiği ekipmanlar diğer hastalara da umut oldu