BAŞKAN YILDIRIM ENGELLİLER GÜNÜ ÖZEL PROGRAMINDA ENGELLİLERLE BULUŞTU

BAŞKAN YILDIRIM ENGELLİLER GÜNÜ ÖZEL PROGRAMINDA ENGELLİLERLE BULUŞTU

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programda engellilerle buluştu. Programa katılan çok sayıda engelli vatandaş, müzik ve stand-up gösterisi eşliğinde doyasıya eğlendi.

Ümraniye Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ‘Gülmek Engel Tanımaz’ isimli özel bir program düzenlendi. Ümraniye Nikah Sarayı’nda gerçekleşen programa Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı. Aileleri ile birlikte programa katılan engelli vatandaşlar, Ümraniye Belediyesi Engelliler Korosu’nun seslendirdiği parçalar eşliğinde eğlenirken, Ömer Akbaba’nın stand-up gösterisi ile bol bol güldü. Programa katılan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, engelli vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Masaları dolaşarak vatandaşlarla tek tek selamlaşan ve zaman zaman da onlarla sohbet eden Başkan Yıldırım, “Bana göre vücutta engel olması çok önemli değil. Kalpte engel olmaması lazım. Kafada engel olmaması lazım. Onun için biz engelli kardeşlerimizin her türlü ihtiyacını gidermemiz gerekiyor” dedi.

 AK Parti hükümetleri döneminde engellilere yönelik çalışmalardan bahseden Başkan Yıldırım, “Tabi biliyorsunuz AK Parti hükümetlerimiz zamanında, AK Partili belediyelerimiz eliyle ve hükümetlerimiz eliyle hakikaten engelli vatandaşlarımıza hemen hemen her konusuda, sağlıktan tutun da eğitime kadar, onların ihtiyacının karşılanmasından tutun da onların bakım masraflarının karşılanmasına kadar, onların sanatsal faaliyetlerinden tutun da spor faaliyetlerine kadar, aklınıza ne geliyorsa bunları birer birer yerine getiriyoruz.  Belediyelerimiz olarak da engelsiz bir hayat sunmak için, her yerde sokakta, çarşıda, evde, asansörde, yeni binalarımızda mutlaka engellilerle alakalı binaların girişlerinin, çıkışlarının düzenlenmesi gerekiyor ve bunları mutlaka yerine getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Ümraniye Belediyesi’nin engellilerin kullanımına sunduğu araçlarla bugüne kadar, 3 bin 730 engelli vatandaşa 71 bin 924 kez ulaşım hizmeti sunduğunu belirten Başkan Yıldırım, “Biliyorsunuz Ümraniye Belediyesi olarak 4 tane büyük aracımız var. Bunların iki tanesini bu dönem yeniden yeniledik. Bunlar altışar kişilik engelli araçları. Onları randevu sistemi ile telefon açıp sağlıksa sağlık, eğitimse eğitim veya bir yere seyahat edecekse, İstanbul içerisinde ya da Ümraniye içerisinde bir yere gidecekse, eve geri bırakmak şartıyla bu tür hizmeti de yapıyoruz. Bu bizim için çok büyük bir sorumluluk. Yani engelli kardeşlerimizin engelini kaldırmak, onları rahat ettirmek ve onların bir arada huzur içinde yaşamasını temin etmek bizim asli görevimiz” diye konuştu.



Yurt Dünya 5.12.2019 14:28:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Serik'te sulama kanalında yaşlı kadın cesedi bulundu

2

Serik ve Finike'de gaziler ile şehit yakınları için iftar verildi

3

Adana'da operasyon ve denetimlerde ruhsatsız 80 silah ele geçirildi

4

Mersin'de silah kaçakçılığı operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

5

Mersin'de terör örgütü PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli yakalandı

6

Kahramanmaraş’ta depremzede çocuklar için "Hacivat-Karagöz" oynatıldı

7

Hatay'da şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu

8

Silifke Belediyesince toplu açılış ve iftar programı düzenlendi

9

Isparta'da otomobil ve traktörün çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

10

Kahramanmaraş'ta şehit aileleri iftarda buluştu