Başkent’te mini damperli ‘Çöp Taksi’ler dar sokakları hızlıca temizleyecek

Başkent’te mini damperli ‘Çöp Taksi’ler dar sokakları hızlıca temizleyecek

Başkent’te mini damperli ‘Çöp Taksi’ler dar sokakları hızlıca temizleyecek

Mamak Belediyesi, ara ve dar sokakları daha hızlı temizlemek amacıyla küçük hacimli, mini damperli ‘Çöp Taksi’ projesini hayata geçirdi.
Yaptığı yeni yatırımlarla vatandaşın ayağına hizmet götürmeyi hedefleyen belediye, “Çöp Taksi” adı verilen kamyonetle, ilçede yaşanabilecek ani temizlik ihtiyacı durumlarında çöpleri daha hızlı toplayacak. 500 kg çöp alma kapasitesine sahip çöp taksiler, hem daha hızlı hizmet verecek hem de dar sokaklarda çöplerin birikmeden alınabilmesini sağlayacak.
İlçenin temizliği konusunda kararlılıkla çalıştıklarını ve yeni çözümler ürettiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Küçük hacimli atıkların ara mahallelerden toplanması için “Çöp Taksi” uygulaması başlattık. Bazı sokaklara çöp arabaları giremiyor. Ya da bir nedenden dolayı o sokağın veya caddenin çöp konteyneri erken doluyor. Mini damperli çöp taksiler büyük çöp araçlarının giremediği bölgelerde hizmet verecek. Temizlik bir şehrin kimliği, bir şehrin hayat kalitesinin göstergesidir. Biz de Mamak Belediyesi olarak temizlik hizmetlerimize büyük önem veriyoruz. Hizmet araçları filomuza yeni eklediğimiz işte bu çöp taksi ile acil temizlik hizmetlerimizi hızlı, pratik ve daha tasarruflu bir şekilde yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.


Güncel 10.12.2020 10:07:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da nehre düştüğü iddia edilen kişiyi arama çalışması başlatıldı

2

Hatay'da ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

3

Hatay'da depremde hasar alan tarihi Yenişehir Cami ibadete tekrar açıldı

4

Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

5

Isparta’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

6

GÜNCELLEME - Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

7

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

8

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

9

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

10

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi