Başkonuş Yaylası doğal güzellikleriyle göz kamaştırıyor

Başkonuş Yaylası doğal güzellikleriyle göz kamaştırıyor

Başkonuş Yaylası doğal güzellikleriyle göz kamaştırıyor

KAHRAMANMARAS (AA) - FIRAT ÖZDEMIR - Dogal güzellikleriyle göz kamastiran Kahramanmaras'taki Baskonus Yaylasi, ziyaretçilerine doyumsuz manzaralar sunuyor.

Onikisubat ilçesinde bulunan 1325 rakimdaki Baskonus Yaylasi, endemik bitki türlerinin olusturdugu dogasi, yabani hayati, doyumsuz manzarasi ve nefes açan havasiyla dogaseverlerin ilgisini çekiyor.

Sedir ve ardiç agaçlariyla kapli yayla, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginindan izole olmak isteyenlerin ilgisini çekiyor.

Ahsap villa ile bungalov evlerinin bulundugu, kamp, doga yürüyüsü, ATV ile safari gibi çesitli etkinliklerinin yapildigi yayla, salgin döneminde dogaseverlere unutulmaz ve dogayla bas basa izole tatil imkani sunuyor.

Baskonus'ta tesis isleten Serhan Erdoganyilmaz, AA muhabirine, salgin nedeniyle vatandaslarin yaylaya akin ettigi söyledi.

Erdoganyilmaz, "Normalde yazlari kalabaliktik ve yaklasik ayda 5 ila 10 bin arasinda vatandasimiz Baskonus'u ziyaret ediyordu. Kovid-19'dan sonra Baskonus'a ilgi daha da artti. Kimi zaman haftada 20 bin civarinda misafirimizi agirladigimiz oldu." dedi.

Baskonus'ta birçok imkanin bulunduguna anlatan Erdoganyilmaz, "Yaylada herkesin kendine ayrilmis alanlari var ve özellikle kendi çadirlarini kuran çok fazla misafirlerimiz var. Her ay en az 1000 çadir kamp yapiliyor ve her aileden en az dört kisi olustugunu düsünürsek 4 bin civarinda vatandasimiz kendi çadirlarini kuruyor. Baskonus Yaylasi olarak Kovid-19'la savasmaya ve düsmani olmaya devam edecegiz." diye konustu.

- "Ülkemizin nadide bölgelerinden"

Ziyaretçilerden kalp ve damar cerrahi Bülent Mese de Baskonus Yaylasi'nin yeryüzündeki bir cennet oldugunu belirtti.

Ailesiyle 13 yildir Baskonus'ta kamp yaparak doganin tadini çikardiklarini aktaran Mese, "Özelikle salgin ve çalismadigimiz dönemlerde Baskonus'un sakinliginden faydalanarak hem izolasyon hem de tabiat ananin bize sundugu nimetleri yasama adina burada oldukça ciddi zamanlar geçiriyoruz. Baskonus, birçok endemik türden bitkilerin ve canlilarin oldugu ülkemizin nadide bölgelerinden biri." dedi.

- "Dogayla iç içe olmak çok güzel"

Istanbul'dan gelen Zekiye Adakli da yillik izninin bir kismini Baskonus'ta kamp yaparak geçirdigini dile getirerek, "Aylardir Kovid-19 nedeniyle herkes kismen evlerine hapsoldu. Herkes kendini firsat buldukça açik havaya atiyor. Biz de buraya kamp kurup, egleniyoruz. Burada dogayla iç içe olmak çok güzel, dogasi, havasi ve suyu her seyi çok güzel." ifadesini kullandi.



Güncel 6.09.2020 11:35:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta şehit polisin oğlu ile kızına sürpriz doğum günü kutlaması

2

Kahramanmaraş'ta lise öğrencileri de havacılık ve savunma sanayine dahil edildi

3

Antalya'da toptancı halinde çıkan yangında, 4 ardiye kullanılamaz hale geldi

4

Maviyemişin "kültür elçisi" profesör, 24 yılda üretimi şehir şehir yaydı

5

Kahramanmaraş'ta sabun imalathanesinde çıkan yangın söndürüldü

6

Huawei Radyolink Endüstri Forumu'nda 5.5G'nin temelleri müzakere edildi

7

Mersin'de iki meslek liseli, enkazda titreşim algılayan taşınabilir cihaz tasarladı

8

Adana'da boğazına yabancı cisim kaçan öğrenciyi öğretmeni kurtardı

9

Adana'da silahla yanlışlıkla vurduğu kadını öldürdüğü öne sürülen zanlı yakalandı

10

Adana'da iki motosiklet çarpıştı, 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı