Batman’da ‘Rumi Yılbaşı’ kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu

Batman’da ‘Rumi Yılbaşı’ kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu

Batman’da ‘Rumi Yılbaşı’ kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu

Batman’da, Rumi Yılbaşı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Kılıktan kılığa giren gençler, sokaklarda renk cümbüşü oluşturarak girdikleri ev ve iş yerlerinden bahşiş topladı.
Batman’da Rumi Yılbaşı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Sason ilçesinde yılbaşı nedeniyle ellerindeki erbanelerle iş yerleri ve evlere giren grup, hem vatandaşları coşturdu hem de bahşiş topladı.
Girdikleri kahvehanede gençlere bahşiş veren vatandaşlardan Taner Çelik, “Bizim ilçede geleneksel olarak her yıl kutlanan bir etkinliktir. Yılbaşından 13 gün sonra kutladığımız bir yılbaşı etkinliğidir. Vatandaşlarımız balkonlardan, camlardan ceviz ve şeker gibi bahşişler atıyor. Yöremize dışarıdan gelen memurlara bu yöremizi tanıtmış oluyoruz. Gençlerimizin bilgisayar başında zaman geçirmek yerine bu tür etkinliklere yönelmeleri bizleri çok sevindiriyor. Gençlerimizi sokaklarda ve kötü maddelerden uzaklaştıran güzel etkinlikler bunlar. Gençlerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Yöresel kadın kıyafeti giyerek kutlamalara renk katan gençlerden Muharrem Adlık, “Bu yaptığımız etkinlik buraların kültürüne ait bir gelenektir. Seresale diyoruz. Rumi yılbaşı kutlamalarıdır. Bu etkinliklerle bizden sonraki gençlerimizin de bilgisayar başında veya telefonlarda geçireceği zaman yerine böyle etkinliklere yöneltme amacındayız. 13 Ocak’ta kutluyoruz” şeklinde konuştu.
Geleneksel Rumi Yılbaşı kutlamalarında kalabalık bir grup eşliğinde şarkı söyleyerek ilçe merkezini sokak sokak gezen gençlere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterildi.


Güncel 13.01.2022 22:10:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi