Bayburt buz kesti, aç kalan güvercinler pencerelerin önüne bırakılan yemlere akın etti

Bayburt buz kesti, aç kalan güvercinler pencerelerin önüne bırakılan yemlere akın etti

Bayburt buz kesti, aç kalan güvercinler pencerelerin önüne bırakılan yemlere akın etti

Bayburt’un yüksek kesimlerinde kar ve soğuk hava etkisini sürdürüyor. Kardan kapanan 19 köy yolu ulaşıma yeniden açılırken aç kalan güvercinler pencerelerin önüne bırakılan yemlerden yemek için akın etti. Gece soğuk havada havaya serpilen kaynar su yere düşmeden buz oldu.
Baharı beklerken mart ayının ortasında kara kışın yaşandığı Bayburt’ta kar ve tipiden kapanan 19 köy yolu İl Özel İdaresi ekiplerince yeniden ulaşıma açıldı. Yüksek rakımlı Bayburt - Gümüşhane güzergâhındaki Vauk Dağı ve Bayburt - Erzurum kara yolu üzerindeki Kop Dağında zaman zaman sürgünden dolayı ulaşımda aksamalar yaşanıyor.
Gece hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğü kentte havaya serpilen sıcak su yere buz taneciği olarak düştü. Soğuk havanın ne kadar etkili olduğunu göstermek isteyen vatandaşlar havaya sıcak su serperek test etti. Havaya serpilen suyun yere buz tanecikleri olarak düştüğü gözlemlendi.
Kar ve soğuk hava insanlar kadar kuşları da olumsuz yönde etkiliyor. Bir vatandaşın penceresinin önüne döktüğü bulgur güvercinlerin sabah kahvaltısı oldu. Pencerenin önüne bırakılan bulgurdan yemeye çalışan güvercinler adeta birbirleriyle yarıştı. Bu anlar kamera yansıdı.


Güncel 14.03.2022 10:31:31 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de hasta taşıyan ambulansla cipin karıştığı kazada 3'ü sağlık çalışanı 5 kişi yaralandı

2

Hatayspor, Taylan Özgün'ü transfer etti

3

Adana'da şehit polis memuru Mustafa Akgül'ün ailesine ev hediye edildi

4

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 225 öğrenciye uygulamalı eğitim

5

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya'da TGSP'nin eğitim programında konuştu:

6

Burdur'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

7

Antalya'da düzenlenen "TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" etkinliklerle sürdü

8

Antalyaspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti

9

Kepez'de sağanak sonrası bozulan yollar onarıldı

10

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay ziyaretinde konuştu: