Bayburt’un Konursu köyünde su sorunu çözüldü

Bayburt’un Konursu köyünde su sorunu çözüldü

Bayburt’un Konursu köyünde su sorunu çözüldü

Bayburt’un en kalabalık nüfusuna sahip köylerinden olan Konursu’da yıllardır devam eden su sorunu, yapılan girişimlerle çözüme kavuştu.
40 milyon liralık bedelle DSİ göleti üzerinde inşası tamamlanan derivasyon hattı, köyün su ihtiyacını karşılamak üzere hizmete girdi.
DSİ göletinde incelemelerde bulunan Vali Cüneyt Epcim, Konursu köyünün su sorununun çözülmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, göletin bölgede yıllardır yaşanan su sıkıntısını karşılayacağını ifade etti. Epcim, katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını ileterek, DSİ göletinin bölgenin tarım sektörüne de ciddi katkı sağlayacağını söyledi.
Konursu köyü Muhtarı Durkaya Esentürk, yıllardır süren su sorununun çözüme kavuştuğunu ifade ederek, DSI göletinin hizmete girmesiyle birlikte, köyde artık su sorunu yaşamayacaklarını, tarım ve çiftçiliğin daha verimli bir şekilde gerçekleşeceğini vurguladı.


Güncel 12.05.2023 09:14:10 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da doğuştan bir kolu olmayan öğrenci engelleri yüzerek aşıyor

2

DenizBank ve ENBD'den Eren Holding'e 400 milyon dolarlık finansman

3

Mersin'de tekeri kopan tır nedeniyle yol ulaşıma kapandı

4

Antalya'da muz bahçelerinde yangın çıktı

5

Antalya'da "Doğadan Estetiğe: Müdahalesiz Mozaik" söyleşisi düzenlendi

6

Adana'da IPARD III Programı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi

7

Osmaniye'de "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesi kapsamında konferans düzenlendi

8

Hatay'da ""En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesi tanıtıldı

9

Adana'da "Geleceğin Liderleri Akademisi" eğitimi başladı

10

Antalya'da "9. Akdeniz Bilişim Zirvesi" düzenlendi