Belçika’dan, tutuklu Vandecasteele’nin iadesi için İran’a başvuru

Belçika’dan, tutuklu Vandecasteele’nin iadesi için İran’a başvuru

Belçika’dan, tutuklu Vandecasteele’nin iadesi için İran’a başvuru

Belçika yönetimi, İran’da casusluk dahil farklı suçlardan geçtiğimiz yıl tutuklanarak 40 yıl hapis cezasına çarptırılan Belçikalı Olivier Vandecasteele için İran’a iade başvurusunda bulundu.
Belçika, İran’da düşman hükümetlerle iş birliği yapmak, casusluk, kara para aklama ve döviz kaçakçılığı suçlamalarından 40 yıl hapse ve 74 kırbaç cezasına mahkum edilen Belçikalı yardım kuruluşu çalışanı Olivier Vandecasteele için harekete geçti. Belçika Dışişleri Bakanlığı, İran’da 24 Şubat 2022’de tutuklanan Vandecasteele için İran makamlarına iade başvurusunda bulundu. Tahran’daki Evin Hapishanesi’nde tutulan Vandecasteele’nin ağır sağlık sorunları yaşadığı ve hayatının tehlikede olduğunu belirtildi.
Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dün İranlı mevkidaşım Hüseyin Emir Abdullahiyan’a bugün Olivier Vandecasteele için iade talebinde bulunacağımızı söylemiştim. Tutukluluk koşullarını kınadım ve İran’daki büyükelçimizin ziyaretini talep ettim" ifadelerini kullandı.

"Vandecasteele’ye karşılık Assadi’yi verilebilir" iddiası
Brüksel yönetiminin Vandecasteele’ye karşılık Belçika’nın 2021’de terör saldırısı tasarlamaktan 20 yıl hapis cezasına çarptırdığı İranlı diplomat Assadolah Assadi’yi İran’a verebileceği iddia edildi.
Öte yandan Olivier Vandecasteele’nin yakınları, son günlerde Belçika makamlarına yönelik baskıyı artırarak sağlık durumunun çok kötü olduğu ve hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle diplomatik girişim talebinde bulunuyordu.


Politika 18.04.2023 16:22:22 0

İlginizi Çekebilir

1

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, BOTAŞ Dörtyol Terminali'nde konuştu:

2

Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynel Nar yeniden görevine seçildi

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan 117 saat sonra kurtarılan Zeliha, öğretmenlik hayaline protez bacakla ilerliyor

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde hasar gören Kahramanmaraş'taki altyapı sil baştan yapılıyor

5

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Sağlıkçı olarak geldiği deprem bölgesine 21 kütüphane, 135 bin kitap kazandırdı

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremden sonra inşa edilen hastanede 2 yılda 73 bin ameliyat gerçekleştirildi

7

Türk savunma sanayisi 2026 yılında da hız kesmeyecek

8

Adana'da bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı

9

Hatay'da istinat duvarının çökmesi 6 araçta hasara yol açtı

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş'ta anahtar teslim töreninde konuştu: