Osmaniye Belediyesi tarafından Yaveri TOKİ konutlarındaki Şehit Piyade Er Mevlüt Aydoğan ilköğretim okulunun bahçesinde iftar yemeği düzenlendi. Bu yıl Osmaniye Belediyesi Cumhuriyet Meydanında 5 yıldır yaşattığı Ramazan coşkusunu devam ettirirken aynı zamanda bu coşkuyu ilk kez şehrin değişik noktalarına taşıdı.
Şehrin 7 değişik bölgesinde iftar yemeği ve ramazan etkinlik programı düzenleyen Osmaniye Belediyesi?nin bu kez durağı Yaveriye Toplu Konutları oldu. İftar yemeği öncesi çocuklara yönelik Ramazan eğlenceleri düzenlendi. Yaveriye, yeni isimi ile Vatan mahallesinde iftar yemeği öncesi Belediye Başkanı Kadir Kara, kısa bir konuşma yaparak iftara katılanlara teşekkür etti. Ekmeğimizi ve suyumuzu paylaşmak için bugün buradayız diyen Başkan Kara, ?Allah tuttuğunuz orucu kabul etsin. Hamdolsun hepimizin evinde orucumuzu açacak kadar suyumuz ve ekmeğimiz var. Ancak biz toplumsal bir kaynaşmayı sağlamak ve birlikte iftar yapmak için buradayız. Hepinizden Allah razı olsun. Bu yıl 7 farklı nokta iftar ve Ramazan programları düzenledik. Bunlardan üçüncüsünü bugün burada siz değerli hemşehrilerimin katılımları ile yapıyoruz? dedi.
?Katı Atık Bertaraf Tesisinin Temelini Çok Kısa Zaman İçerisinde Birlikte Atacağız?
Belediye Başkanı Kadir Kara, iftar yemeğinde yaptığı konuşmasının devamında ise mahalle sakinlerine müjdeli bir haber verdi. Özellikle Yaveriye Toplu konutlarını kokusu ile olumsuz bir şekilde etkileyen çöp döküm sahasının yerine katı atık bertaraf tesisinin yapılacağını söyledi. Kredilerin hazır olduğunu ifade eden Başkan Kara, önümüzdeki yaz ayında burada artık çöp kokusunun olmayacağını söyledi. Başkan Kara, ?Burada bir araya geldiğimiz gibi kısa zaman sonra Allah nasip ederse temel atma töreninde bir araya geleceğiz? dedi.
Başkan Kadir Kara?nın konuşmasının ardından Kur?an-ı Kerim okundu, dua yapıldı. Akşam ezanının okunması ile alanı dolduran yüzlerce kişi hep birlikte oruçlarını açtı. İftar yemeğinin ardından ise ilahi sanatçısı Mustafa Yılmaz mini bir konser verdi. Program geleneksel Ramazan etkinlikleri devam etti. Programdaki ateş şov büyük ilgi gördü. Etkinlik sema gösterisi ile sonlandı. Ayrıca etkinlik sırasında tüm çocuklara ücretsiz olarak Osmanlı macunu ile pamuklu şeker dağıtıldı.
Programa Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara?nın yanı sıra MHP MYK üyesi Ruhi Ersoy, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, Merkez İlçe Başkan Vekili Yusuf Çomu, Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Eroğlu, MHP Kadın Kolları Başkanı Selam Yücel, Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Özener, Vatan Mahallesi Muhtarı Baki Bayram, diğer mahalle muhtarları ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.