Berberden örnek davranış: İstanbul’daki dükkanını kapatıp hizmet için deprem bölgesine geldi

Berberden örnek davranış: İstanbul’daki dükkanını kapatıp hizmet için deprem bölgesine geldi

Berberden örnek davranış: İstanbul’daki dükkanını kapatıp hizmet için deprem bölgesine geldi

İstanbul Sultanbeyli’deki dükkanını kapatıp Hatay’a gelen berber Cengiz Demircan, burada yaklaşık bir haftadır depremzedelere ücretsiz hizmet veriyor.
Sultanbeyli’de 15 yıl berberlik yapan Cengiz Demircan, deprem felaketinden sonra bölgeye yardıma gelmek istedi. Afet bölgesinde "en çok nasıl yararlı olabilirim" diye düşünen Demircan, depremzedelere yardımcı olabilmek ve ücretsiz hizmet vermeyi planlayarak Hatay’a ulaştı. Çarşamba gününden itibaren deprem bölgesinde olan berber Cengiz Demircan, şehrin farklı noktalarında depremzede vatandaşlara ücretsiz berberlik hizmeti veriyor.

“Bölgede berbere ihtiyaç var”
Afet nedeniyle çoğu berber dükkanının yıkıldığını ve depremzedelerin berbere ihtiyaç duyduğunu söyleyen Cengiz Demircan, “İstanbul Sultanbeyli’den geldim. Çarşamba gününden beri buradayım. Burada depremzede kardeşlerimizin saç tıraşı ihtiyaçları var. Berberleri hep yıkıldığı için berberleri yok burada. Ben de bir haftalığına gönüllü olarak geldim buraya. Onların saç tıraşı ihtiyacını karşılamak için geldim. Önümüzdeki Çarşamba günü İstanbul’a geri döneceğim inşallah. Çok yoğun oluyor. Günde ortalama 40-50 kişi tıraş olmaya geliyor. Farklı ilden berber arkadaşlar buraya gelirse iyi olur. Fazlasıyla berbere ihtiyaç var burada. Bütün insanların saçları uzamış. İstanbul’daki dükkanı bıraktım ve buraya geldim gönüllü olarak. Kardeşlerimizi bir nebze mutlu edebilmek için buradayım. Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.
Tıraş sırası gelen küçük Muhammed ise berber amcasının her gün onları tıraş ettiğini ve çok iyi bir insan olduğunu söyleyerek, "Allah ondan razı olsun" dedi.


Güncel 27.02.2023 11:01:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı