Beycioğlu “Çiftçi Üretmezse Toplum Aç Kalır”

Beycioğlu “Çiftçi Üretmezse Toplum Aç Kalır”

S.S.Osmaniye Bölgesi Hayvancılık kooperatifleri Birliği Başkanı Mustafa Beycioğlu “HÜKÜMET, TEDBİRLERİ ACİLEN UYGULAMALI” çağrısında bulundu.

Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği adına.S.S.Osmaniye Bölgesi Hayvancılık kooperatifleri Birliği Başkanı Mustafa Beycioğlu, Salgın sürecinin başlaması ile ekonomik dengelerde değişim olduğu her sektörü olumsuz etkilediği bu dönemde, hayvancılık sektöründe yem fiyatlarının aniden artış göstermesi ile yetiştiricileri de zor durumda bıraktığını söyledi.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan S.S.Osmaniye Bölgesi Hayvancılık kooperatifleri Birliği Başkanı Mustafa Beycioğlu, şunları söyledi:

“-Ülkemiz dünya genelinde hayatı olumsuz etkileyen Covid-19 salgını ile tüm gücüyle mücadele ediyor. Bu kapsamda hükümet tarafından alınan tedbirler, vatandaşımızın duyarlılığı ile bu dönemi geçirip normalleşmek tüm kesimlerin ortak dileğidir.

Salgın sürecinin başlaması ile ekonomik dengelerde değişim olduğu her sektörü olumsuz etkilediği bu dönemde, hayvancılık sektöründe yem fiyatlarının aniden artış göstermesi yetiştiricileri zor durumda bırakmıştır.

Tüm sektörler arasında en meşakkatli iş olan hayvancılıkta et ve süt geliri ile geçimini sağlayan yetiştiricilerin elde ettiği kazanç yem zamları ile minimize olmuş hatta sıfırlanmıştır. Bu şartlarda üretimini devam ettirmek sürekli zarar ederek çalışmak sektörden çıkışlara ve işsizliğe sebep oluşturacaktır. Ayrıca Covid-19 salgının ortaya çıkardığı bir gerçek her ülkenin gıda da kendi kendine yeterliliğinin önemidir. Ülkeler bundan sonra tarım ve hayvancılık politikalarını bu gerçeğe göre planlayacaklardır. Gıda sektörü en stratejik sektör olma özelliğini her kesime hissettirmiştir.

Yem fiyatlarına son iki ay içinde ortalama % 20 zam gelmiştir. Süt üretimi ve hayvan yetiştiriciliğinde elde ettiği kazancı yem zamlarına gitmiştir.

TEDBİRLER ACİLEN UYGULANMALI

Başkan Beycioğlu, açıklamasını “ Bu kapsamda üretici ve yetiştiricilerimizin hayatlarını idame ettirmelerine imkân sağlayacak tedbirler acilen uygulanmalıdır. Bu kapsamda; Süt fiyatları revize edilmelidir. Süt ve besi teşvik primleri revize edilmelidir. TMO yem firmalarına ithal hammadde temini konusunda devreye girmelidir. Bu tedbirlerin acilen alınması ve çiftçimize sürdürülebilir ortam oluşturulması için başta Tarım ve Orman Bakanlığımız olmak üzere ULUSAL SÜT KONSEYINI, ULUSAL KIRMIZI ET KONSEYİNİ bu menfi duruma müdahale etmeye davet ediyoruz “ diyerek tamamladı.



Osmaniye 27.04.2020 16:16:00 0

İlginizi Çekebilir

1

"Gelidonya'nın son fenercisi" ışıkları artık anılarını tazelemek için yakıyor

2

Yeni Malatyaspor yeterli oyuncuyla sahaya çıkmadığı için Isbaş Isparta 32 FK maçı iptal edildi

3

GÜNCELLEME 4 - Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

4

Sudan'a çadır ulaştıracak gemi Mersin'den uğurlandı

5

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası keman virtüözü Robert Lakatos'u ağırladı

6

GÜNCELLEME 3 - Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

7

Antalya'da "Gönüllülük Ödülleri" programı düzenlendi

8

Türk Sağlık-Sen Rize Şubesi’nde Hemşehrimiz Süleyman Sarısoy Dönemi Başladı

9

IAEE MECA Konferansı'nda kritik minerallerin enerji dönüşümündeki rolü ele alındı

10

Ormana'ya "en iyi turizm köyü" tabelası takıldı