Beylikova’da 90 bin dekar toprak suya kavuşacak

Beylikova’da 90 bin dekar toprak suya kavuşacak

Beylikova’da 90 bin dekar toprak suya kavuşacak

ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir Beylikova İlçe Belediye Başkanı Özkan Alp, Devlet Su işleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız’ı ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada, ilçedeki 90 bin dekar toprağın suyla buluşacağını söyledi.
Eskişehir Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp ve Ak Parti Beylikova İlçe Başkanı Serhat Erden ile birlikte, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette yapılan görüşmede Beylikova Depolama ve Sulama Tesisinin 2. Etap 12 bin dekar arazinin cazibe ile sulama sisteminin ihale sürecinin tamamlanmasından dolayı DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’a teşekkür edildi.
Ziyaret sonrasında konuşan Başkan Alp, gelişmeler hakkında şunları söyledi:
“3. Etap Cazibe ile Sulama Projesi” çalışmalarına başlanıyor. Bu çalışmalar sonrasında Beylikova ve mahalleleri, Mihalıççık Yunus Emre mahallesi ve Sivrihisar Biçer mahallesini kapsayan 90 bin dekar kıraç arazi suya kavuşacak. Çiftçilere ve üreticilere hayırlı uğurlu olsun.”


Güncel 25.03.2021 17:35:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da uyuşturucu operasyonlarında 2 zanlı yakalandı

2

Isparta'da firari hükümlü yakalandı

3

Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, Kahramanmaraş'ta STK temsilcileri ve gençlerle buluştu

4

Alanyaspor, Fatih Karagümrük maçı hazırlıklarına başladı

5

Basketbol: FIBA Kadınlar Avrupa Kupası

6

Hatay'da tırla çarpışması sonucu ikiye ayrılan otomobilin sürücüsü yaralandı

7

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Mersin'de temaslarda bulundu

8

Alanya'da huzurevinde yaşayan kişi bedenini kadavra olarak bağışladı

9

Antalya'da "Sanal Bahis ve Kumarın Görünmeyen Yüzü" konferansı düzenlendi

10

Burdur'daki Gölhisar Gölü'nde su seviyesinin azalmasına karşı alınabilecek önlemler toplantıda görüşüldü