Bilgi: "Hep beraber yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz"

Bilgi:

Bilgi: "Hep beraber yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz"

Deprem bölgesine jeneratör, araç ve ekip desteği sağladıklarını açıklayan YEDAŞ Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi, "Ülkemizdeki herkes gibi bu zor günlerde biz de var gücümüzle çalışıyor ve hep beraber yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz" dedi.
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde meydana gelen depremin hemen ardından Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ), deprem bölgesine 20 jeneratör, 1 adet sepetli kamyon, 2 adet kamyon vinç, 17 araç ve 38 kişilik teknik ekip gönderdi.
6 Şubat Pazartesi meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketi sonrasında YEDAŞ harekete geçti. Afet bölgesine giden destek ekibi, AFAD ve bölgedeki elektrik dağıtım şirketi ile organize olarak sahadaki sorunları çözmek için çalışmalar yapan YEDAŞ, elektrik enerji arzını sağlamak için çalışmalar yürüttü. Toplanma merkezlerini ve sokak aydınlatmalarını kontrol ederek tamamının onarımlarını sağlandı.

"Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz"
Bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarının enerji ihtiyacına destek olabilmek adına jeneratörlerin hızlıca ulaştırılması ve aktif hale getirilmesi, bölgedeki çalışmalar için de son derece önem taşımakta olduğunu belirten YEDAŞ Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi, "Ülkemizdeki herkes gibi bu zor günlerde biz de var gücümüzle çalışıyor ve hep beraber yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Hepimizin derin bir üzüntü içinde olduğu bu dönemde gördüğümüz yardımlaşma çabaları ve fedakarlıklar, bu felaketin de üstesinden gelebileceğimize dair umutları yeşertiyor. İlk günden beri takipte olduğumuz bölgeye desteklerimiz sürüyor ve sürmeye de devam edecek. Yardımlaşmanın kıymetli olduğunu YEDAŞ ailesi olarak bizler biliyoruz" şeklinde konuştu.

İkinci ekip de yola çıktı
İkinci ekibin de yola çıktığını belirten Müdür Bilgi, “Gece-gündüz demeden bu zorlu günlerde tüm yaraları sarana kadar hepimiz seferber olmuş durumdayız. Ekiplerimiz sahada elektrik arıza ve onarım çalışmalarına destek vermeye devam edecek" diye konuştu.


Güncel 16.02.2023 16:16:34 0

İlginizi Çekebilir

1

Silifke'de refüje çıkan tırda maddi hasar oluştu

2

Hatay'da polis, piroteknik maddelere yönelik denetim yaptı

3

Mersin'de sağanaktan etkilenen alanlarda temizlik ve onarım çalışmaları sürüyor

4

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Osmaniye'de konuştu:

5

Hatay'da depoda 642 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

6

Bakan Bayraktar: Türkiye’nin nükleer serüveninde bu yıl hedefimiz ilk elektriği üretmek

7

Sağlık Bakan Yardımcısı Okumuş, Tıbbi Tedarik Zinciri Yönetimi Kongresi'nde konuştu:

8

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, kentteki önemli projeleri inceledi

9

Antalya'da dün kaybolan kadın havalimanında bulundu

10

Milli füzeleri prangadan kurtaran motorlar ilgi odağı