Bitlis de beyaza büründü: Kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti

Bitlis de beyaza büründü: Kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti

Bitlis de beyaza büründü: Kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti

Bitlis’in Tatvan ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.
Karın başkenti olarak bilinen Bitlis’te soğuk hava ve kar yüzünü gösterdi. Tatvan ilçesinde gece saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Aralıksız yoğun bir şekilde etkisini gösteren kar, kartpostallık görüntüleri de beraberinde getirdi. Sabah saatlerinde iş yerlerine gitmek için yola koyulan vatandaşlardan bazıları gördükleri manzara karşısında sevinerek fotoğraf çekerken, bazı vatandaşlar ise kara hazırlıksız yakalandı. Günü beyaz örtüyle karşılayan vatandaşlar, araçlarının üzerinde biriken karları temizleyerek yola koyuldu.
Kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu kente, kara en çok sevinen ise çocuklar oldu.
Kara hazırlıksız yakalandığını dile getiren Rıdvan Polat adlı vatandaş, “Bugün Tatvan’a kar yağdı ve hazırlıksız yakalandık. Karın geç gelmesi biraz sıkıntı oluşturdu. Bizim gibi hazırlıksız yakalanan olabilir. Yolda gelirken biraz zorlandık. Karın yağması bizim memleket için güzel. İnşallah bu şekil yağmaya devam eder. Fırtınalar olmasa daha iyi olur. Bitlis kara alışık bir memleket. Zaten kar memleketi burası ve bayağı bir kar da yağıyor. Yüksek rakımlarda kar yağışı daha fazla ve kent merkezinde kar daha az. Ama karımız güzeldir. İnşallah bu karın soğukluğu insanlara bir sıcaklık getirir” diye konuştu.


Güncel 23.12.2022 11:00:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom ‎"Erişilebilir Tiyatro" projesine Fındıkkıran balesini dahil etti

2

Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ballı, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde ahırı yıkılan küçükbaş yetiştiricisi devlet desteğiyle üretime döndü

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede mimar, çocukluğunun geçtiği mahalleyi yeniden inşa ediyor

5

Mersinli lise öğrencisinin kaleme aldığı ilk kitabı tanıtıldı

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde sağlık altyapısı zarar gören Hatay'ın her ilçesine devlet hastanesi kazandırıldı

7

Türkiye'den 2025'te 83 ülkeye çiçek ihracatı yapıldı

8

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, hortumdan etkilenen Manavgat'ta çiftçilerle buluştu

9

Türkiye genelinden 230 gönüllü, zeybek kültürünü yaşatmak için Manavgat'ta buluştu

10

Hatay'da otoyol gişelerinde direğe çarpan tırda yangın çıktı