Bodrum’da selin izleri silinmeye çalışılıyor

Bodrum’da selin izleri silinmeye çalışılıyor

Bodrum’da selin izleri silinmeye çalışılıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından su baskınları olan ev ve işyerlerinde tahliye çalışmaları gece boyu sürdü.
3 gün sel kabusunun onlarca ev ve işyerini etkilediği Bodrum’da bir su baskınlarının izleri silinmeye çalışılıyor. Yaşanan son taşkınlarda sular altında kalan evlerde ve işyerlerinde ile bahçelerde itfaiye ve belediye ekipleri su tahliye çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar da temizlik çalışmalarına devam ediyor.
Yalıkavak’ta derenin taşması ile birlikte kapanan Yalıkavak - Gümüşlük yolu, ekiplerin çalışmasının ardından kontrollü olarak trafiğe açıldı. Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri gece boyunca selden etkilenen bölgelerde çalışma yaptı. Ekipler ayrıca cadde ve sokaklarda biriken çamur ve toprağı temizliyor.
İslamhaneleri Mahallesi’nde mobilya atölyesi su altında kalan Cuma Özen basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Alt atölyeydi komple, 165 metrekareydi komple. 2.40 yüksekliği olsa, 600 ton falan fazlasıyla su olması lazım. Yukarıdan gelen su olduğu gibi bu bölümü kapladı. Yaklaşık 1 metre yükseldi su, olduğu gibi içeriye. Hala bu saatte uğraşıyoruz.”
5 ay önce evlenip evini sıfır eşyalarla donatan Merve Yıldız’ın da tüm eşyaları su baskınıyla kullanılamaz halde geldi. Merve Yıldız, “Evde bitmeyen hiçbir eşyam kalmadı. Evde çöp olmayan hiçbir eşyam kalmadı. Ben 5 aylık evliyim, bütün eşyalarımın hepsi çöp.” diye konuştu.


Yurt Dünya 12.01.2022 01:18:21 0

İlginizi Çekebilir

1

OMSAN Lojistik öz mal filosunu 500 milyon liralık yatırımla yeniledi

2

Vodafone ve Turna.com uçak bileti kampanyası başlattı

3

ŞOK Marketler biberlerde pestisit analizi yapacak

4

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uzun, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

ATB Başkanı Çandır'dan sel ve hortumun tarım alanlarına verdiği zarara ilişkin açıklama

6

Antalya'da evde sağlık ekipleri 120 bin hayata dokundu

7

Ispartalı yazar Silleli, 61 yıldır biriktirdiği binlerce kitabı hediye ediyor

8

Antalya'da bir kişi aracında ölü bulundu

9

Mersin'de kuyumcuyu soyan zanlı tabancayla havaya ateş ederek kaçtı

10

Türkiye'de her 10 tüketiciden 8'i daha akıllı ve enerji verimli cihazlar istiyor