Boğazı kesilerek öldürülen Şebnem Şirin’in adı parkta yaşayacak

Boğazı kesilerek öldürülen Şebnem Şirin’in adı parkta yaşayacak

Boğazı kesilerek öldürülen Şebnem Şirin’in adı parkta yaşayacak

Denizli’de erkek arkadaşı tarafından boğazı bıçakla kesilerek öldürülen Şebnem Şirin’in adı, Bozkurt ilçesindeki yeni yapılan bir parka verildi.

27 Ekim 2021 tarihinde Pamukkale ilçesi Çamlaraltı Mahallesi’nde bir apartta meydana gelen olayda, 25 yaşındaki gıda mühendisi Şebnem Şirin, erkek arkadaşı Furkan Zıbıncı (26) tarafından boğazı bıçakla kesilerek öldürülmüştü. Tutuklu sanık Zıbıncı hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis talebiyle açılan dava, 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ediyor. Türkiye gündeminde büyük yankı uyandıran olayın ardından Bozkurt Belediyesi ilçede Mimar Sinan Mahallesinde yaptığı bir parka Şebnem Şirin’in ismini verdi. Burada unutturulmak istenmeyen Şirin’in resmi tabelaya koyulduktan sonra alt kısmına ise biyografisi yazıldı. 28 Ağustos 2022 tarihinde resmi açılışı yapılması planlanan park, şimdiden vatandaşlar tarafından kullanılmaya başlandı.

“Bu bizim içimizi acıtan gerçekler”
Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Bozkurt, insanların unutmamasını istediklerini belirterek, "Bizim için kadın cinayeti insan cinayeti çok önemli. Ben istedim ki Bozkurt’a girişte yapacağımız bu park, ışıl ışıl yansın. İnsanlar geldiğinde bir baksın ki burası Şebnem Şirin parkı. Şebnem Şirin kim, nasıl öldürülmüş, nasıl hunharca hayata son verilmiş bir sorgulansın ve kadın cinayetlerinin üstünde bir kez daha düşünülsün istedik. Bir kadın belediye başkanı olarak tabii ki bu bizim içimizi acıtan gerçekler. Bu içimizi acıtan gerçekleri de su yüzüne çıkartmakla ilgili biz Bozkurt’ta pek çok şeyi yapıyoruz ama bu küçük simgesel parkımızda bu nedenle çok önemli. Ayın 28’inde bu parkımızı açacağız, herkesi bu parkın açılışına bekliyorum” dedi.


Yurt Dünya 21.08.2022 11:14:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

ALKÜ'den Akseki MYO'ya Togg desteği

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

4

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

5

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

9

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu