Bozaya yoğun talep devam ediyor

Bozaya yoğun talep devam ediyor

Bozaya yoğun talep devam ediyor

Kış aylarının değişilmez içeceği bozaya olan talep devam ediyor.
Özellikle soğuk algınlığı ve öksürüğü iyi geldiği bilinen, vücut direncini artıran bozaya kış aylarında ekstra bir talep var. İçerisinde bol miktarda demir, fosfor, niyasin, sodyum, A, B1, B2 ve E vitamini bulunduran boza halk arasında faydalarıyla biliniyor. Uygun fiyatıyla herkesin ulaşabileceği bir içecek olan boza yolda gezerken bile bardakla alıp tüketilebiliyor.
“Boza bağışıklık sistemini etkileyen bir içecek”
Eskişehir’de uzun yıllardır boza satışı yapan Özbek Özkonak, “Boza bağışıklık sistemini etkileyen bir içecek ve halkımız da bunu bildiği için tercih ediyor. Ekşi olarak tüketildiği zamanda bunun öksürüğe iyi geldiği söylenmektedir. Bu yüzden kış aylarında daha çok tercih edildiğinden satışı artmaktadır. Boza uzun zamandır kış içeceği olarak bilinmektedir ve bu yüzden kış aylarında ister istemez bir talep artışı olmaktadır. Pandemi döneminde çoğunlukla bağışıklık sistemini kuvvetlendirici içecekler arandığı için, bozada sürekli artan bir talep var” dedi.
“Kan değerlerimi yükseltiyor.”
Sürekli boza içtiğini belirten ve kendisine iyi geldiğini söyleyen Ahmet Gültekin, “Yıllardır sürekli boza içiyorum ben. Taze, güvenli, kan değerlerini yükseltiyor, özellikle soğuğa karşı birebir oluyor bu havalarda. Çok fazla vitamin var içinde. Eskişehir’de yılların bozasını değişmeyen tadı ile sürekli tüketiyoruz” ifadelerini kullandı.


Güncel 21.01.2021 10:08:45 0
Anahtar Kelimeler: bozaya yoğun talep devam ediyor

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı