Bu kavurmacıların ünü il sınırlarını aştı... Gelenler yer bulamıyor

Bu kavurmacıların ünü il sınırlarını aştı... Gelenler yer bulamıyor

Bu kavurmacıların ünü il sınırlarını aştı... Gelenler yer bulamıyor

Bursa’da yüzlerce yıllık ocaklarda haftada bir gün pişen kavurmalardan yemek için şehir dışından gelenlerin sayısı arttı. Pazarda kurulan sofradaki taze etler kavurmaya dönüştürülüyor ve kısa sürede tükeniyor.
Büyükorhan ilçesinde yüz yıllardır hayvan pazarı kurulurken. yanındaki kapalı çarşıda ise kesilen taze hayvanlardan kavurmalar pişiriliyor. Doğal beslenen hayvanların etleri taze kesilip pişirildiği için çok lezzetli oluyor. 5 tane kavurmacının olduğu mekanın tarihi atmosferi ise ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Burada pişen etin lezzetinin ününü duyan çok sayıda vatandaş şehir dışından Cuma günü kurulan pazara kavurma yemeye geliyor. Pazara o kadar yoğun ilgi var ki; gelen vatandaşlar sıra beklemek durumunda kalıyor. Burada kavurma yiyenler lezzetini unutamıyor ve tekrar gelmek için gün sayıyor.
Buraya kavurma yemeye uzak mesafelerden geldiklerini ifade eden vatandaşlar, "Buranın tarihi bir atmosferi var. Burada yenen etin lezzeti bir başka. Bu lezzeti başka yerde tatmadık. Buraya tekrar geleceğiz" dedi.
Tarihi pazarda et pişiren işletme sahipleri ise, "Burası tarihi ve dualı bir çarşı. Yüzlerce yıllık geçmişi var. Buradaki dükkanların işletenler 3-4 kuşak işletmeciler. Her cuma günü onlarca kuzu kesilip pişiriliyor. Kısa sürede tükeniyor. Buranın ününü duyup şehir dışından kavurma yemeye gelenler var. Burada et yiyenler lezzetini unutamayıp tekrar tekrar geliyor" şeklinde konuştu.


Güncel 7.01.2023 10:33:52 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME 3 - Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 10'a yükseldi

2

Amed Sportif Faaliyetler - Adana Demirspor maçının ardından

3

GÜNCELLEME 3 - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

4

AK Parti'li Çelik: İran'a bir dış müdahale çok daha kötü sonuçlar doğuracaktır

5

Osmaniye’de Şehit Kadir Dingil İçin Mevlid Programı Düzenlendi

6

AK Parti Sözcüsü Çelik, Osmaniye'de Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu:

7

1825 rakımlı Alacabel'de yarıyıl tatilinin son günü ziyaretçi yoğunluğu

8

Alanya'da denizde erkek cesedi bulundu

9

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin Osmaniye İl Başkanlığı'nda konuştu: (2)

10

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi