Buldan’da öğrenciler 200 fidanı toprakla buluşturdu

Buldan’da öğrenciler 200 fidanı toprakla buluşturdu

Buldan’da öğrenciler 200 fidanı toprakla buluşturdu

Buldan ilçesinde 21 ile 26 Mart Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla Buldan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilerle birlikte 200 fidan toprağa dikildi.

Buldan ilçesinde 21 ile 26 Mart Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nda Buldan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından fidan dikme etkinliği düzenlendi. 2021 yılında meydana gelen yangında yanan Türlübey Ormanlık alanında düzenlenen fidan dikme etkinliğine İlçe Kaymakamı Murat Sarı, kurum müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları ile Alacaoğlu Orta Okulu öğrencileri katılım sağladı. 2021 yılı Ağustos ayında meydana gelen yangında zarar gören Türlübey Ormanlık alanında ağaçlandırma çalışmaları devam ederken öğrenciler tarafından 200 fidan toprağa dikildi. Yaklaşık 8 aydır devam ağaçlandırma çalışmalarında 2022 yılı Mart ayına kadar 240 bin fidan toprağa dikildi.

Orman Bölge Müdürlüğü ve Buldan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri kızılçam, fıstıkçamı, iğde, akasya, alıç, kara servi, ıhlamur, kekik ve lavanta gibi birçok fidan dikildi. Etkinliğin sonunda fidan diken öğrencilere Buldan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hediyeler dağıtıldı.


Güncel 22.03.2022 08:52:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Özel gereksinimli sporcular masa tenisi turnuvasında buluştu

2

"Genç AR-GE Akdeniz Bölge Çalıştayı" Antalya'da başladı

3

Yemeksepeti düzenlediği festivalde kurye iş ortaklarıyla buluştu

4

AYSAD üyeleri Hatay'daki depremzede çocuklara ayakkabı dağıttı

5

Hatay'da evde çıkan yangın söndürüldü

6

Osmaniye’de Özel Gereksinimli Bireyler Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi

7

Yüksek riskli gebeliklerde perinatoloji takibi önem taşıyor

8

Türk Telekom Prime Kahve Konserleri müzikseverlerle buluşmaya devam ediyor

9

Türkiye dünyada "elektrikli ticari vasıta" üretiminde de öne çıkıyor

10

Antalya'da tefecilik ve dolandırıcılık operasyonda yakalanan 22 şüpheliden 3'ü tutuklandı