Burdur'da cumhuriyetle yaşıt Mehmet Dede'ye doğum günü sürprizi

Burdur

Burdur'da cumhuriyetle yaşıt Mehmet Dede'ye doğum günü sürprizi

BURDUR (AA) - Burdur Valisi Ali Arslantas, cumhuriyetin ilan edildigi 29 Ekim 1923'te dünyaya gelen Mehmet Altinkaynak'a dogum günü sürprizi yapti.

Vali Arslantas, merkeze bagli Bügdüz köyünde esi vefat ettikten sonra oglunun yaninda yasayan 97 yasindaki Altinkaynak'i ziyaret etti.

Arslantas'in getirdigi Türk bayrakli motifle süslenen dogum günü pastasinin mumlarini üfleyen Mehmet Dede, sevinç ve saskinligi bir arada yasadi.

Ziyaret ve sürpriz karsisinda duygulanan Altinkaynak, bir süre Vali ve beraberindekilerle sohbet etti.

Arslantas, gazetecilere yaptigi açiklamada, cumhuriyetle yasit olan Altinkaynak'in Türkiye Cumhuriyet'inin bütün kazanimlarini gün gün yasayarak sahit oldugunu belirtti.

"Ulu çinar" olarak nitelendirdigi yasli adamin oldukça sihhatli gördügünü dile getiren Arslantas, "Çocuklarinin Mehmet Amca'ya karsi ilgisinden etkilendik. Allah saglik ve mutluluk içinde yasamayi nasip etsin." dedi.

Altinkaynak da cumhuriyetle yasit olmaktan gurur duydugunu belirterek, herkesin Cumhuriyet Bayrami'ni kutladi.

Yasli adamin oglu Veli Altinkaynak ise ziyaretten memnun olduklarini ifade ederek babalarina severek baktiklarini anlatti.



Yurt Dünya 28.10.2020 17:41:20 0

İlginizi Çekebilir

1

32. Golf Mad Turnuvası sona erdi

2

Hatay'da otomobilde çıkan yangın söndürüldü

3

Antalya'nın yüksek kesimleri beyaza büründü

4

Adana'da evde çıkan ve okul lojmanına sıçrayan yangın söndürüldü

5

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi

6

Kahramanmaraş'ta "UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi

7

Hatay'da fırtına etkili oluyor

8

Hatay'da eşini baltayla öldürerek evin banyosuna gömen zanlı tutuklandı

9

LÖSEV gönüllüleri "Dünya Gönüllüler Günü"nde bir araya geldi

10

Mobilya sektörü MOSDER Business'ta buluştu