Burdur'da "Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

Burdur

Burdur'da "Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

BURDUR - Burdur'da Vali Tülay Baydar Bilgihan başkanlığında "Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Vali Bilgihan, Valilik salonunda gerçekleşen toplantıda, kentte 2025 yılının 9 aylık döneminde 9 bin 48 asayiş olayı meydana geldiğini söyledi.

Terörle mücadele faaliyetleri kapsamında bu dönemde, terör örgütlerine yönelik 21 operasyon gerçekleştiği bilgisini veren Bilgihan, 25 şüphelinin gözaltına alınarak yasal işlem başlatıldığını bildirdi.

Bilgihan, 9 ayda ifadeye yönelik 764 şüphelinin yakalanarak işlem yapıldığını, hapis cezasına yönelik aranan 435 şüphelinin tutuklandığını, toplamda 1199 şüpheli hakkında işlem yapıldığını belirterek, 5 yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunan 80 hükümlünün cezaevine teslim edildiğini kaydetti.

Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde gelişen ve değişen şartlar göz önüne alınarak ilde kara yolları üzerinde hız sınırlarını belirleyen işaretlemelerin ülke genelinde tekdüze sağlanması amacıyla yeniden incelenmesi çalışmalarına başlandığını aktaran Bilgihan, "Eylem planı hedefleri doğrultusunda trafikte can kayıplarının 2030 yılına kadar yüzde 50, 2050 yılına kadar sıfırlamak üzere tüm kurumlar ile işbirliği içerisinde çalışmalarımız sürdürülmektedir." dedi.

Bilgihan, tüm kamu kurumları ile işbirliği içerisinde hem hayvanların sağlığı ve refahı hem de vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla mevcut barınakların iyileştirildiği bilgisini de verdi.



Yurt Dünya 8.10.2025 16:43:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Adalet Bakanı Tunç, Yargı Teşkilatı Toplantısı'nda konuştu:

2

Hatay Valisi Masatlı, yapımı süren kavşak çalışmalarını inceledi

3

Osmaniye’de Rahime Hatun Rezerv Alanı'nda 127 konut ve 28 iş yeri tamamlanmak üzere

4

Osmaniye’de 112 operatörü, telefonda engelli vatandaşın hayatını kurtardı

5

Polisan Holding'den 2025'in 9 ayında 4,66 milyar lira konsolide gelir

6

Mersin Teknokent'te kurulan şirket turizmde yenilikçi çalışmalar yapacak

7

Antalya Kültür Yolu Festivali çeşitli etkinliklerle sürüyor

8

Finike'de "Gazze ve Filistin İçin Hayır Çarşısı" etkinliği düzenlendi

9

Kocaeli'de kozmetik fabrikasında çıkan yangına ilişkin soruşturma başlatıldı

10

Kemer'de "7'den 70'e Atatürk'ü Anma ve Anlama" konseri verildi