Bursa Uludağ Üniversitesi’nde yerli aşı çalışmalarına yenileri ekleniyor

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde yerli aşı çalışmalarına yenileri ekleniyor

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde yerli aşı çalışmalarına yenileri ekleniyor

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı’nda yürütülen aşı geliştirme çalışmalarına yeni bir yerli aşı projesi daha eklendi.
TÜBİTAK-KAMAG tarafından 1007 programı kapsamında açılan “Stratejik Öneme Sahip Hayvan Aşılarının Geliştirilmesi Ve Yerli İmkanlarla Üretilmesi” konulu çağrıda desteklenmeye hak kazanan “Sığırlar İçin Kombine E.Coli, Rotavirus Ve Coronavirus Aşısı Geliştirilmesi” konulu proje çalışmalarıyla tamamen yurt dışı bağımlılığı olan bir aşının yerlileştirilmesi hedefleniyor. Yöneticiliğini Prof. Dr. Kadir Yeşilbağ’ın yaptığı projede, Bursa Uludağ Üniversitesi yönetici kuruluş (PYÖK) olarak yer alıyor. Selçuk Üniversitesi ve bir özel sektör kuruluşu da (Vetal Hayvan Sağlığı A.Ş.) proje paydaşları arasında yer alıyor.
Prof. Dr. Kadir Yeşilbağ, projenin toplam 36 ayda tamamlanması ve geliştirilecek ürünün ruhsatlanıp GMP şartlarında üretilerek yurt içi / yurt dışı pazarlara ulaştırılmasını hedeflediklerini söyledi.


Güncel 21.12.2020 14:15:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de seyir halindeki taksi, devrilen ağacın altında kaldı

2

GÜNCELLEME - Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı

3

Osmaniye'de devrilen yolcu otobüsündeki 3 kişi yaralandı

4

Osmaniyeli yargıçların görev yapacakları yeni yerleri belli oldu

5

Kadınlar Salon Hokeyi Süper Lig maçları Alanya'da başladı

6

Mısır yüklü kamyon devrildi, 1 yaralı

7

Osmaniye’de yolcu otobüsü devrildi, 3 yaralı

8

Osmaniye'deki uluslararası yarı maratona "21 Aralık en uzun gece" ayarı

9

Antalya'da park halindeki otomobile hafif ticari aracın çarpması sonucu 2 kişi yaralandı

10

Isparta'da dağlık alanda ölü bulunan çoban toprağa verildi