Büyük Zaferin 98'inci yıl dönümü

Büyük Zaferin 98

Büyük Zaferin 98'inci yıl dönümü

ANTALYA (AA) - Antalya, Mugla, Isparta ve Burdur'da 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla tören düzenlendi.

Antalya'da Cumhuriyet Meydani'ndaki törende Vali Ersin Yazici, 3'üncü Piyade Egitim Tugay ve Garnizon Komutani Piyade Albay Erdal Köse, Antalya Büyüksehir Belediye Baskanvekili Mehmet Haci Arifoglu, Atatürk Aniti'na çelenk sundu.

Törende saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in mesaji okundu.

Yüzbasi Gökalp Gök, törende yaptigi konusmada, Türk milletinin, kahraman Türk ordusuyla, varligina ve vatanina kastedenlere karsi 98 yil önce kahramanlik ve seref dolu tarihinden aldigi kudretiyle yeniden dirilerek topyekun bir var olus mücadelesi sonucunda esine az rastlanir bir zafer kazandigini belirtti.

Türk tarihine altin harflerle yazilan bu zaferin, bugüne yansiyan çok önemli siyasi ve askeri sonuçlari oldugunu vurgulayan Gök, "Bu zaferle Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe Türk'ün istiklalinin elinden alinamayacagi, Türklerin yalniz askeriyle degil, milletiyle topyekun olarak savastiklari bir kere daha ispatlanmistir." ifadelerini kullandi.

Törenden sonra bazi sivil toplum kuruluslari ve siyasi partilerin Atatürk Aniti'na çelenk sunmasi sirasinda sosyal mesafe kuralina uyulmadigi dikkati çekti.

- Mugla

Mugla'da Mentese Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen törende, Vali Orhan Tavli ve Büyüksehir Belediye Baskani Osman Gürün, Atatürk Aniti'na çelenk birakti.

Çelenklerin sunulmasinin ardindan saygi durusunda bulunarak Istiklal Marsi okundu.

Törene AK Parti Mugla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, CHP Mugla Milletvekilleri Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Iyi Parti Mugla Milletvekili Metin Ergun, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yusuf Kenan Topçu, Il Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoglu ile kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilciler ve sehit yakinlarin da katildi.

Meydandaki törenin ardindan Mugla'daki sehitliklere karanfil birakilip dua edildi.

- Isparta ve Burdur

Isparta'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanin'daki törende, Isparta Valisi Ömer Seymenoglu ve Belediye Baskani Sükrü Basegirmen, Atatürk Aniti'na çelenk sundu.

Tören, Istiklal Marsi'nin okunmasi ve saygi durusunda bulunulmasinin ardindan sona erdi.

Burdur Cumhuriyet Meydani'ndaki tören, Vali Ali Arslantas, Garnizon Komutani Piyade Albay Mehmet Fatih Ören, Belediye Baskani Ali Orkun Ercengiz'in Atatürk Aniti'na çelenklerin sunulmasiyla basladi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan protokol üyeleri sehitlige geçti. Burada sehitlerin kabrine karanfil birakildi, dua edildi. Program, Kur'an-i Kerim tilavetiyle sona erdi.



Yurt Dünya 30.08.2020 12:30:42 0
Anahtar Kelimeler: büyük zaferin 98'inci yıl dönümü

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de gönüllü öğrenciler çevre temizliği yaptı

2

Kadavradan rahim nakliyle dünyaya gelen çocuk, pastasını Özkan çifti ile üfledi

3

Aladağ'da liseler arası bilgi yarışması düzenlendi

4

Adana'da talaş deposunda çıkan yangın söndürüldü

5

Adana'da evde çıkan yangın söndürüldü

6

Kemer Halk Eğitim Merkezi'nde yıl sonu sergisi açıldı

7

Kemer'de öğrenciler Kültür Festivali'nde eğlendi

8

Isparta'da hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

9

AK Parti Adana İl Başkanlığı kan bağışı kampanyası düzenledi

10

Hatay'da prefabrik çarşı esnafı bayram öncesi indirim kampanyası başlattı