Büyükşehir Hayvanat Bahçesi, yeni minik üyeleri ile şenlendi

Büyükşehir Hayvanat Bahçesi, yeni minik üyeleri ile şenlendi

Büyükşehir Hayvanat Bahçesi, yeni minik üyeleri ile şenlendi

İç Anadolu’nun en büyük hayvanat bahçelerinden olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde iki yavru aslanın daha dünyaya gözlerini açmasıyla, 2021 yılında doğan yavru hayvan sayısı 39 oldu.
Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde yer alan ve 160 türde bin 450’yi aşkın hayvana a ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde aslan, kurt, geyik gibi hayvanların yavrulamasının sevinci yaşanıyor. Nisan ayında doğan 3 aslanın ardından, bir hafta önce iki aslan daha dünyaya gözlerini açtı. Geçtiğimiz hafta yeni doğan iki aslan yavrusu, kimseyi yanına yaklaştırmayan anneleri tarafından gözü gibi bakılırken, 25 Nisan’da doğan üç aslan ise Hayvanat Bahçesi’nin maskotu oldular. Bakıcıları tarafından zaman zaman bahçeye çıkarılan yavru aslanlar, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi ile karşılaşıyor. Böylelikle 2021 yılında doğan 5 aslan, 8 kurt, 1 kızıl geyik, 2 ala geyik, 1 lama, 1 kamerun, 4 dağ keçisi, 10 siyah cüce keçisi, 1 yerli koyun, 1 merinos, 1 midilli, 1 babun ve 3 jako papağanı olmak üzere 39 yavru hayvan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nin yeni üyeleri oldu. Hayvanat Bahçesi’nde yeni doğan üyelerin muayeneleri ve bakımları yapılırken, uzman veterinerler tarafından düzenli kontrol ediliyor.
Korona virüs tedbirleri de alınan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, 10.00- 19.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul ediyor.


Güncel 10.08.2021 12:01:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da uyuşturucu operasyonlarında 2 zanlı yakalandı

2

Isparta'da firari hükümlü yakalandı

3

Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, Kahramanmaraş'ta STK temsilcileri ve gençlerle buluştu

4

Alanyaspor, Fatih Karagümrük maçı hazırlıklarına başladı

5

Basketbol: FIBA Kadınlar Avrupa Kupası

6

Hatay'da tırla çarpışması sonucu ikiye ayrılan otomobilin sürücüsü yaralandı

7

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Mersin'de temaslarda bulundu

8

Alanya'da huzurevinde yaşayan kişi bedenini kadavra olarak bağışladı

9

Antalya'da "Sanal Bahis ve Kumarın Görünmeyen Yüzü" konferansı düzenlendi

10

Burdur'daki Gölhisar Gölü'nde su seviyesinin azalmasına karşı alınabilecek önlemler toplantıda görüşüldü