Büyükşehir ihalelerinde yüksek kırım yaşanıyor

Büyükşehir ihalelerinde yüksek kırım yaşanıyor

Büyükşehir ihalelerinde yüksek kırım yaşanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesapları, Youtube kanalı ve ABB TV’den canlı olarak yayınladığı ihalelerde kırım oranları her geçen gün artıyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı İnşaat Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve 62 firmanın katıldığı “Muhtelif Alanlarda Duvar ve Şev Tanzimi Yapım” ihalesinde yüzde 32,61’lik kırım oranı yaşandı. İhaleyi kazanan firmalarla yapılacak sözleşmenin ardından TOKİ Turkuaz, Yukarı Yurtçu Mahallesi, Atayurt Mahallesi ve Kösrelik Mahallesi’nde tespit edilen tehlikeli bölgelerde olası heyelanı önlemek amacıyla istinat duvarları yapılacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesinin ihalelerde başlattığı canlı yayın uygulaması devam ediyor. ABB TV, Youtube kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan ihalelere hem firmalar hem de vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. İzlenme rekorları kıran ihalelerde kırım oranlarındaki artış da dikkat çekiyor. Son olarak Fen İşleri Daire Başkanlığı İnşaat Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Muhtelif Alanlarda Duvar ve Şev Tanzimi Yapım” ihalesinde yüzde 32,61’lik kırım yaşandı.
EKAP üzerinden 103 firmanın başvurduğu, 62 firmanın da teklif mektubu verdiği ihalenin yaklaşık maliyeti 19 milyon 114 bin 352 lira iken, iş 12 milyon 880 bin 984 liraya iki firma ortaklığına ihale edildi. Yaşanan yüksek kırım nedeniyle Büyükşehir Belediyesi önemli ölçüde tasarruf sağlarken, firmalarla yapılacak sözleşmenin ardından TOKİ Turkuaz, Yukarı Yurtçu Mahallesi, Atayurt Mahallesi ve Keçiören Kösrelik Mahallesi’nde olası heyelan riskini önlemek ve alan güvenliğini sağlamak amacıyla belirlenen yerlere “harçlı iksa duvarı (istinat duvarı)" yapımına başlanacak.


Güncel 21.08.2020 13:10:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Borusan sürdürülebilirlik yol haritasını güncelledi

2

IC İçtaş İnşaat'ın Romanya'daki proje portföyü 880 milyon avroya ulaştı

3

Türkiye kozmetikte en fazla ıslak mendil ve sabun ihraç ediyor

4

Mali müşavir kurduğu tesiste topraksız safran üretimi yapıyor

5

Kanserle mücadele sürecinde başladığı glütensiz gıda üretimini kafeyle mesleğe dönüştürdü

6

Ukraynalı doktor, savaş yanıklarının tedavisinin zorluklarını anlattı

7

Mersin'de kaçak kazı yapan 3 zanlı yakalandı

8

Mersin merkezli fuhuş operasyonunda yakalanan 3 zanlı tutuklandı

9

Adana'da iki evden ziynet eşyası çalan zanlı tutuklandı

10

Vali Yılmaz’dan Hayriye Türk’e duygulandıran çiçek jesti