Büyükşehirden hava kirliliğine karşı kömür denetimi

Büyükşehirden hava kirliliğine karşı kömür denetimi

Büyükşehirden hava kirliliğine karşı kömür denetimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşların hava kirliliğine maruz kalmaması için kömür satış yerlerinde denetimlerde bulunuyor.
Soğuk kış aylarında özellikle kırsal kesimlerde ve şehrin bazı bölgelerinde kömür ile ısınma artıyor. Şehrin havasının kirlenmemesi ve vatandaşların sağlığı için Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından kömür satış noktalarına denetimler gerçekleştiriliyor. Yapılan denetimlerde Katı Yakıt Satıcısı Belgesi olmadığı tespit edilen işyerleri hakkında yasal işlem başlatılıyor. Tüm bunlarla birlikte işyerlerinden teknik personel tarafından numuneler alınarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilmiş yeterlilik belgesi bulunan laboratuvarlarda analizler yaptırılıyor. Yapılan analizlerde Kocaeli Valiliği Mahalli Çevre Kurulu Kararlarında belirtilen sınır değerlere uygun olmayan kömürlerin satışı durdurularak, piyasadan toplatılması sağlanıyor ve bu kömürlerin ısınma amaçlı kullanmasının önüne geçiliyor.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı teknik ekipleri tarafından 2021 yılı içerisinde il genelinde kömür satışı yapan 161 işyerine denetimler gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde 8 işyerinin Katı Yakıt Satıcısı Kayıt Belgesinin bulunmadığı tespit edildi. Bu işyerleri hakkında yasal işlemlerin yapılması için ilgili kurumlara bildirimde bulunuldu.


Güncel 31.01.2022 09:43:54 0

İlginizi Çekebilir

1

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersin ve Adana'da temaslarda bulundu

2

Osmaniye'de bebek emekleme yarışması düzenlendi

3

Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır'dan CHP'den istifasına ilişkin açıklama:

4

Adana'da kayıp olarak aranan zihinsel engelli kişi dere kıyısında ölü bulundu

5

Hatay'da tamirhanedeki otobüste çıkan yangın söndürüldü

6

Samandağ'da motosikletin yayaya çarptığı kazada 2 kişi yaralandı

7

"Geleceğimizi Yazan Genç Yürekler" projesi kapsamında gençler Phaselis Antik Kenti'ni gezdi

8

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan Yüzyılın Konut Projesi'ne ilişkin açıklama: (2)

9

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan Yüzyılın Konut Projesi'ne ilişkin açıklama: (1)

10

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Burdur'da konuştu: