Çadır kentte depremzedelerin terzi ihtiyaçları bu bölümde gideriliyor

Çadır kentte depremzedelerin terzi ihtiyaçları bu bölümde gideriliyor

Çadır kentte depremzedelerin terzi ihtiyaçları bu bölümde gideriliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle Diyarbakır’da evi hasar gören depremzedeler, Silvan yolu üzerindeki çadır kentte terzi ihtiyacını şehre gitmeden gideriyor.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki yıkıcı depremin ardından Diyarbakır’da da yaralar sarılmaya çalışılıyor. Silvan Yolu üzerinde kurulan ve binlerce kişiye ev sahipliği yapan çadır kentte depremzede vatandaşlar, giysilerindeki terzilik işlemlerini giyim bölümünde gideriyor.
Yenişehir Halk Eğitim Bünyesinde usta öğreticilik yapan Moda Tasarımcı Ümmühan Akkaya Bal, depremzedelerin şehre gitmeden terzilik ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.
Bal, “Yenişehir Halk Eğitim Bünyesinde usta öğreticiler olarak çadır kentte bulunuyoruz. Çadır kentte depremzedelerin giysilerinde varsa bir tadilatını, söküğünü onarıyoruz. Bu çerçevede depremzedelerin herhangi bir ihtiyacına karşılık buradayız. Bize gelen ihtiyaçlar doğrultusunda pantolonlarda boy kısaltma, herhangi bir düğme dikimini gerçekleştiriyoruz” dedi.


Güncel 2.03.2023 16:52:12 0

İlginizi Çekebilir

1

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi

2

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin Osmaniye İl Başkanlığı'nda konuştu: (1)

3

Belen ilçesinde sis etkili oldu

4

Antakya ilçesinde inşaat şantiyesindeki çukura düşen işçi yaralandı

5

Hatay'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı

6

Antalya-Isparta yolunda heyelan meydana geldi

7

Yeşilay, Isparta'da geçen yıl 27 bin kişiye ulaştı

8

GÜNCELLEME 2 - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

9

GÜNCELLEME: Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki 8 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

10

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Gül, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı