California’daki fırtınada 14 kişi öldü

California’daki fırtınada 14 kişi öldü

California’daki fırtınada 14 kişi öldü

ABD’nin California eyaletinde etkili olan şiddetli fırtına ve sel felaketi nedeniyle 14 kişi hayatını kaybetti.
ABD’nin California eyaletinde 3 haftadır etkili olan şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi. California Valiliği Acil Durum Hizmetleri tarafından yapılan açıklamada, fırtına nedeniyle can kaybının 14’e yükseldiği belirtildi. Santa Cruz’da şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen toprak kayması nedeniyle karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapanırken, nehir üzerindeki bir karayolu köprüsünün de yıkıldığı öğrenildi. İtfaiye tarafından yapılan açıklamada, Ventura Nehri’nin taşması sonucu mahsur kalan 18 kişinin kurtarıldığı belirtildi.
California Valisi Gavin Newsom, şiddetli rüzgar ve yağışların tehlikeli seviyede etkili olmaya devam ettiğini belirterek, halkı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
ABD Başkanı Joe Biden’ın Valinin federal acil yardım talebini onaylaması üzerine Federal Acil Durum Yönetim Ajansı eyaletteki çalışmalara destek vermek için harekete geçti. Valilik açıklamasında evlerini terketmek zorunda kalanlar için eyalet genelinde 31 barınma merkezinin oluşturulduğu ifade edildi.
Yaklaşık 140 bin ev ve iş yerinin elektriksiz kaldığı California’da bugün ve yarın şiddetli yağışların devam etmesi bekleniyor.


Yurt Dünya 10.01.2023 13:36:12 0

İlginizi Çekebilir

1

Kadınlar Salon Hokeyi Süper Lig maçları Alanya'da başladı

2

Mısır yüklü kamyon devrildi, 1 yaralı

3

Osmaniye’de yolcu otobüsü devrildi, 3 yaralı

4

Osmaniye'deki uluslararası yarı maratona "21 Aralık en uzun gece" ayarı

5

Antalya'da park halindeki otomobile hafif ticari aracın çarpması sonucu 2 kişi yaralandı

6

Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı

7

Isparta'da dağlık alanda ölü bulunan çoban toprağa verildi

8

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi

9

Osmaniye'de tıra çarpan otobüsteki 7 kişinin öldüğü kazaya ilişkin 2 sürücü tutuklandı

10

Osmaniye'de otobüsün tıra çarptığı kazada ölen 2 kişinin cenazesi Gaziantep'te defnedildi