Çanakkale’de değeri 2 milyon TL olan akivades ele geçirildi

Çanakkale’de değeri 2 milyon TL olan akivades ele geçirildi

Çanakkale’de değeri 2 milyon TL olan akivades ele geçirildi

Çanakkale’de Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı bağlısı ekipler tarafından gerçekleştirilen operasyonda 108 çuval, yaklaşık bin 500 kilogram ağırlığında, piyasa değeri 2 milyon liraya yakın olan akivades (kum midyesi) ele geçirilirken, yasa dışı nakli gerçekleştirmeye çalışan 7 şahıs yakalandı.
Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ve Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan müşterek bir çalışma kapsamında, yasa dışı olarak istihsal edilmiş akivadeslerin (kum midyesi) İzmir’den kara yoluyla Çanakkale’ye getirileceği ve buradan da balıkçı teknesi ile Yunanistan’a kaçırılacağı öğrenildi.
Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı bağlı ekipler tarafından 29 Nisan 2023 tarihinde saat 02.00 sularında gerçekleştirilen operasyonda, yasa dışı olarak istihsal edilmiş akivadeslerin kara aracından balıkçı teknesine yüklenmesi sırasında suçüstü yapıldı. Operasyonda 108 çuval yaklaşık bin 500 kilogram ağırlığında ve piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL olan akivades ele geçirilirken, yasa dışı nakli gerçekleştirmeye çalışan 7 şahıs yakalandı.
Ele geçen akivadesler canlı olmaları nedeniyle denize iade edilirken, yakalanan 7 kişiye toplamda 116 bin TL idari para cezası uygulandı.
Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığına bağlı unsurlar tarafından, mavi vatan denizlerdeki ekosistemin gelecek nesillere aktarılabilmesi de dahil olmak üzere, her türlü yasa dışı faaliyetle mücadeleye 24 saat esasına göre devam edileceği bildirildi.


Asayiş 2.05.2023 14:40:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur’da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

2

Ev hapsi cezası verilen kadın: "3 yaşındaki kızım da benimle birlikte ev hapsi yaşıyor"

3

Taksim’de Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümünde izinsiz yürüyüşe polis müdahalesi

4

Iğdır’da motosikletle sulama kanalına düşen gencin cansız bedeni bulundu

5

Burdur’da çatı yangını

6

Burdur’da boya yaparken düşen kişi ağır yaralandı

7

Gaz yağı içen 2 yaşındaki çocuk yaşam mücadelesi veriyor

8

Kdz. Ereğli’de bıçaklı kavga: 2 yaralı

9

Pamukkale’de sağanak sonrası sel: Ev ve araçlar sular altında kaldı, hayvanlar telef oldu

10

Yolu kapatıp asker eğlencesi yaptılar, o anlar kameraya yansıdı