Çantacılar dört gözle okulların açılmasını bekliyor

Çantacılar dört gözle okulların açılmasını bekliyor

Çantacılar dört gözle okulların açılmasını bekliyor

Kahramanmaraş’taki işletmelerde okul çantası üreten ustalar, eğitim öğretimin açılmasını bekliyor.
Eğitim öğretim sezonunun yaklaşması ile Dulkadiroğlu ilçesi Selçuk Sitesinde faaliyet gösteren çantacı esnafında hummalı çalışma başladı. İrili ufaklı işletmelerde ana sınıfı, ilkokul, ortaokul ve lisedeki öğrenciler için birbirinden farklı çanta ve kalemlikler üretiliyor. Kahramanmaraş’taki ustalarca üretilen çantalar, Türkiye’nin birçok noktasına gönderiliyor. Okul sezonunda işlerinin açıldığını söyleyen çanta üreticisi Hüseyin Yaylagediği, yıllık 150 bin çanta ürettiklerini ifade etti.
Çantaları toptan sattıklarını söyleyen üretici Yaylagediği, “Biz imalatlarımızda her tülü çanta yapıyoruz. Okulların açılmasını bekliyoruz 4 gözle ve okullar açılırsa bizim için çok güzel olacak. Biz, İstanbul ve Ankara gibi illere çanta üretimi yapıyoruz. Sırt çantası ve valiz üretimi yapıyoruz. Okul çantalarının toptan fiyatları 30 liradan başlıyor ve 50 liraya kadar çantamız mevcut. Aynı zamanda çanta tamiratı da yapıyoruz günde 50’ye yakın çanta üretiyoruz” dedi.
Okul çantasının yanı sıra kalemlik ürettiklerini söyleyen çantacı ustası Ergün Yaylagediği ise, “Tamirat ve çanta üretimi yapıyoruz, okulların açılmasını bekliyoruz. Genellikle anasınıfı, ilkokul ve diğerleri için çanta üretiyoruz. Çantanın yanı sıra kalemlik üretimi de yapıyoruz” dedi.


Güncel 25.08.2020 09:22:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Bucak'ta "Yerli Malı Haftası" tarhana ve saleple kutlandı

2

Erdemli ilçesinde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlandı

3

Adana'da "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" kutlandı

4

Karmod Fransa'daki çelik konstrüksiyon ev projelerinin 6. etabına başladı

5

Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, anaokulu öğrencileriyle buluştu

6

Sanata Teşvik ve Sanatla Yaşam Programı İş Birliği Protokolü” imzalandı

7

Manavgat'ta 5 yıldızlı otelde çıkan yangın söndürüldü

8

BBVA'dan OpenAI ile yapay zeka tabanlı bankacılık işbirliği

9

Flo Group'ta üst düzey atama

10

Osmaniye’de Modern Kütüphane Projesi Hayata Geçiyor