Caretta carettalar yumurtlamak için Urla’yı seçti

Caretta carettalar yumurtlamak için Urla’yı seçti

Caretta carettalar yumurtlamak için Urla’yı seçti

Denizlerin sevimli dostları caretta carettalar, yumurtlamak için Akdeniz sahilleri yerine bu kez İzmir’in Urla ilçesini seçti. Demircili Sahili’ndeki plaja dün gece çıkan caretta carettalar, yazlıkçıların da yoğun ilgi gösterdiği plaja yumurtalarını bıraktı. Urla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yumurtaların bulunduğu alanı güvenlik kordonuna aldı.
İzmir’in gözde sahil bölgelerinden Urla ilçesinin Demircili Mahallesi’nde caretta caretta sevinci yaşanıyor. Dün gece Altınköy Plajı’na çıkan caretta carettalar, ince kumla kaplı plaja yumurtalarını bıraktı. Durumu gören vatandaşların bildirmesiyle sahile gelen zabıtalar, vatandaşların da yardımlarıyla yumurtaların bulunduğu alanı barikatlarla kapatarak güvenlik bölgesi oluşturdu.
Zabıta ekiplerinin uyarı levhaları da astığı plajda bulunan vatandaşlar da bölgenin çevresinde nöbet tutmaya başladı. Caretta carettaların yumurtadan çıkış anlarını görmek için sabırsızlandıklarını belirten vatandaşlar, “İlk kez böylesine güzel bir olaya tanıklık yapacağız. Yavruların denizle ilk kez buluşma anlarının mutluluğunu yaşamak istiyoruz” diye konuştu.


Güncel 5.08.2020 16:40:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da minibüsle çarpışan otomobildeki 2 kişi yaralandı

2

Isparta'da 3 kuşak aynı mehter takımında tarihi geleneği yaşatıyor

3

Hatay'da denizde kaybolan balıkçıyı arama çalışmaları devam ediyor

4

Türkiye, yenilenebilir enerji alanında hızlı yol katetti

5

Serebral palsili oğlu için ürettiği ekipmanlar diğer hastalara da umut oldu

6

Karanlıkdere Kanyonu doğa ve macera tutkunlarını ağırlıyor

7

Doğa ve tarihin buluştuğu Termessos, ziyaretçilerine unutulmaz manzaralar sunuyor

8

GÜNCELLEME - Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

9

Osmaniye'de yolcu otobüsü tıra çarptı

10

Okul kaygısı ve stres çocuklarda karın ağrısına neden olabiliyor