CarrefourSA, TNFD Forumuna Katıldı

CarrefourSA, TNFD Forumuna Katıldı

CarrefourSA, TNFD Forumuna Katıldı

İSTANBUL - CarrefourSA, doğayla ilgili etkiler, riskler ve fırsatlar doğrultusunda risk yönetimi ve raporlama sunan The Task Force on Nature-related Financial Disclosures (TNFD) Forumuna katıldı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, "Yaşam İçin Doğrusu" adına sürdürülebilirlik çalışmalarına devam eden CarrefourSA, bu konudaki faaliyetleriyle doğanın korunmasına katkıda bulunmak için TNFD Forumu'na katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CarrefourSA Üst Yöneticisi (CEO) Kutay Kartallıoğlu, şirketlerin doğa ile ilgili etkileri ile finansal risk ve fırsatlarını anlamak, şeffaflığını artırmak ve çevre dostu stratejilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla kurulan TNFD Forumu'na gönüllü olarak başvurduklarını belirtti.

Kartallıoğlu, "Çevre bilincine uygun bir geleceğe katkıda bulunma hedefiyle Türkiye'den TNFD Forumu'na katılan ilk ve tek perakende şirketi olmaktan gurur duyuyoruz." ifadesini kullandı.

- "Doğa ile uyumlu iş süreçlerine yatırımlarımız artıyor"

Kutay Kartallıoğlu, 30 yıldır sürdürülebilirlik ve yaşam için doğrusu neyse onu yaptıklarını kaydederek, şu açıklamalarda bulundu:

"Çevreye duyarlı iş süreçlerine olan yatırımlarımız her geçen gün artarken; finansal uygulamaların sürdürülebilirlik üzerindeki etkisini de ön planda tutan, doğa dostu bir geleceğe katkıda bulunmak hedefiyle TNFD'nin misyonunu destekliyoruz. Türkiye'nin öncü perakende şirketi olarak doğanın bize sunduğu değerleri korumak için sürdürülebilirlik ilkelerine bağlılıkla, gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakmaya devam edeceğiz."




Ekonomi 2.02.2024 13:40:40 0
Anahtar Kelimeler: carrefoursa tnfd forumuna katıldı

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

2

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

3

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

4

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

5

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

6

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

7

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

8

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

9

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı

10

Antalya'da düzenlenen Kınık Tarım Fuarı başladı