Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Yapılmadı” dediği evlerde güvenle oturan Samsatlılar"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Yapılmadı” dediği evlerde güvenle oturan Samsatlılar"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Adıyaman Samsat’ta 2017 ve 2018 yıllarında art arda yaşanan iki depremin ardından inşa edilen afet konutlarına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Samsat’ta afet konutlarının yapılmadığı yönündeki iddialarına resmî sosyal medya hesabından bir video yayımlayarak yanıt verdi. Bakan Kurum mesajında, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Yapılmadı’ dediği evlerde güvenle oturan Samsatlılar” ifadelerini kullandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Adıyaman Samsat’ta 2017 ve 2018 yıllarında art arda yaşanan iki depremin ardından yapılan afet konutlarına ilişkin resmî sosyal medya hesabından bir video yayımlayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yanıt verdi. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Yapılmadı’ dediği evlerde güvenle oturan Samsatlılar" diyerek yayımladığı video da Samsat’lıların kalıcı afet konutlarındaki yaşamını paylaştı.

“Adıyaman depreminden sonra biz bu evleri güvenli olduğunun farkına bayağı vardık zaten. 4 tane deprem oldu, çok şükür bir şey olmadı”
Bakan Kurum’un yayımladığı videoda, Bakanlık bünyesinde Adıyaman Samsat’ta depremler sonra inşa edilen afet konutları anlatıldı. Konutlarında yaşamlarını sürdüren afetzedeler, depremler sonrasında evlerine hiçbir şey olmadığını ifade ederek, “Evlerimizden memnunuz. Güzel evlerimiz, kullanışlı. Gönlüm rahat, içim rahat. Daha güvende hissediyorum. Bizim evlerimiz güzel. Biz evlerimizi seviyoruz. Doğalgazımız var, her şeyimiz dört dörtlük. Evlerimiz şehrin yapısına, şehrin coğrafi dokusuna da uygun. Depreme dayanıklı evler yapıldı. Tek katlı yapıldı. Artık insan korkmuyor yani. Adıyaman depreminden sonra biz bu evleri güvenli olduğunun farkına baya vardık zaten. 4 tane deprem oldu, çok şükür bir şey olmadı. Şu anda çok güzel evlerde oturuyoruz. Evlerimiz çok güzel, depreme dayanıklı, kendimizi güvenli hissediyoruz” dedi.



Politika 24.04.2023 16:10:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da işçileri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 13 kişi yaralandı

2

Mersin'de minibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu 1'i ağır 13 kişi yaralandı

3

Kaş-Demre kara yolunda dolu ulaşımı aksattı

4

Osmaniye’de işçi taşıyan servis minibüsü otoyolda alev alev yandı

5

Alanyaspor, Eyüpspor maçının hazırlıklarına başladı

6

Atatürk'ün Silifke'ye gelişinin 101. yıl dönümü törenle kutlandı

7

İstikbal yeni sezon koleksiyonlarını İstanbul Mobilya Fuarı'nda sergiliyor

8

İş Bankası'ndan uluslararası piyasalarda mavi tahvil ihracı

9

Yıldız Kaşifleri'nin ikinci dönemine 830 öğrencinin yer aldığı 167 takım başvurdu

10

Adana'da çocuklar kamyonlarla getirilen karla eğlendi