Çevreci balıkçılardan ‘Yakala bırak’ uygulaması

Çevreci balıkçılardan ‘Yakala bırak’ uygulaması

Çevreci balıkçılardan ‘Yakala bırak’ uygulaması

Kütahya’nın Simav ilçesinde, bin 450 rakımlı Gölcük mesire alanındaki krater gölünde sportif balıkçılık yapan amatör balıkçılar ‘Yakala bırak’ uygulaması ile büyük takdir topladı.
Amatör balıkçılar Murat Yoluç, Cemal İncekulak ve Volkan Yüksel, hobi olarak avladıkları balıkların görüntülerini çekip kilolarını tarttıktan sonra boyutuna bakmaksızın geri bırakıyor. ‘Yakala bırak’ tekniğiyle olta balıkçılığına 5 yıl önce başlayan ’Gediz Carp Team’ ekibi, Türkiye genelinde yapılan olta balıkçılığı yarışmalarına katılarak, amatör ve sportif balıkçılara örnek olduklarını ifade ettiler.
10 kilo ağırlığındaki aynalı sazan balığını göle geri bırakan Murat Yoluç (33) “Sürdürülebilir avcılık için ‘Yakala bırak’ tekniğine devam” dedi.
Yakaladığı balıklara zarar vermeden doğaya geri bırakan çevreci Cemal İncekulak (31) ise, ‘Yakala bırak’ tekniğinin huzur verici bir uygulama olduğunu ifade ederek, yakaladığı tüm balıkları göle geri bıraktı.
Son yıllarda çok fazla sayıda amatör ve sportif balıkçının az sayıda balık için rekabet ettiği, bu yüzden ‘yalaka bırak’ tekniğinin yaygınlaşması gerektiği belirtiliyor.


Güncel 15.08.2020 10:54:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 24 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı

2

Antalya'da kamyonetle çarpışan elektrikli bisiklet sürücüsü öldü

3

ALKÜ'de 40-60 yaşlarındaki bireyler üniversite deneyimi yaşadı

4

Toprakkale’de kadınlar eva çiçek kursuyla meslek ediniyor

5

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay'da konuştu:

6

Burdur İl Emniyet Müdürü Kurt, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı

8

Alanyaspor, Eyüpspor maçına hazır

9

Kahramanmaraş’ta kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

10

Trabzonspor'un Antalya deplasmanındaki takım otobüsüne taşlı saldırı