Ceyhun Kazancı, FIFA'nın 7 Süper Lig kulübüne transfer yasağı getirmesini değerlendirdi:

Ceyhun Kazancı, FIFA

Ceyhun Kazancı, FIFA'nın 7 Süper Lig kulübüne transfer yasağı getirmesini değerlendirdi:

ANTALYA - Beşiktaş'ın eski sportif direktörü Ceyhun Kazancı, FIFA'nın Trendyol Süper Lig'de mücadele eden 7 kulübe transfer yasağı getirmesine ilişkin "Hiç mantıklı değil. Yani burada yanlış yaptığımız bir şey var." dedi.

Çeşitli ülkelerden spor profesyonellerini buluşturan Winter League Convention 2024 (WLC), Antalya'da bir otelde son gün oturumlarıyla sürüyor.

Programa konuk olan Beşiktaş'ın eski sportif direktörü Ceyhun Kazancı, Türkiye'de deneyimli oyuncu transfer edilmek istenmesini "en büyük hatalar"dan biri olarak nitelendirdi.

Söz konusu özellikteki oyuncunun transferiyle son kulübü olma ihtimalinin yükseldiğine dikkati çeken Kazancı, şöyle konuştu:

"33, 34 yaşında buraya geldiğinde büyük bir isim olmuştur ama sonucunu asla bilemezsiniz. Çünkü artık o oyuncunun hırs ve motivasyon seviyesini bilemezsiniz. İmzaladığınız anda her şey çok güzeldir. İşte siz büyük bir ismi takıma getirmiş olursunuz. Sezonun sonunda işler öyle olmuyor. Herkesi mutlu edemiyorsunuz. Hem oyuncu gelirken çok pahalıya gelmesin hem de giderken daha fazla ücrete başka kulübe gitmesini istiyorlar. Dengeyi bulmanız gerekiyor."

Kazancı, Beşiktaş'ta çalışırken ümit vadeden oyuncuları almaya çalıştığını anlatarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bazı oyuncuları, gençlik akademisinden alıyordum, altyapıdan getiriyordum. Bazı oyuncularda da bir planınız olması gerekiyor. Yani iki, üç yıl içinde bu oyuncu bana işte para kazandıracak diye planlayabiliyor olmanız lazım. Ne yazık ki Türkiye pazarında her zaman bunu yapmak mümkün olmuyor. Mesela dün Türkiye'de 7 Süper Lig kulübüne transfer yasağı geldi. Hiç mantıklı değil. Yani burada yanlış yaptığımız bir şey var."



Spor 13.01.2024 14:05:16 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME: Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki 8 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

2

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Gül, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Yavuz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Antalya'da devrilen yolcu otobüsünün Isparta Otogarı'ndaki görüntüleri ortaya çıktı

5

AK Parti Mersin Milletvekili Kıratlı kuvvetli yağıştan etkilenen ilçelerde inceleme yaptı

6

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

7

GÜNCELLEME - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

8

GÜNCELLEME 2- Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 9'a yükseldi

9

Türk savunma sanayisi ihracat odaklı büyümeyi sürdürecek

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremde hasar gören 500 Evler Sitesi'nin yerinde güvenli konutlar yükseldi